Jeleu de mere şi ardei
Jeleu de mere şi ardei – un dulce de post extrem de ieftin, simplu
și rapid de făcut și cu un gust aparte. Îl poți folosi la umplut
clătite, fursecuri sau cornulețe sau îl poți servi de sine stătător, în
zilele de post, pe niște pâine prăjită.
|
Jeleu de mere şi ardei
|
Ingrediente:
- 1 litru suc de mere
- 1 kg zahăr
- 4 linguri suc de lămâie
- 1 lingura boia de ardei iute
1 bucata ardei roşu mare
Mod de preparare:
- Ardeiul se spală, se taie pe lungime. Se scot seminţele şi cotorul şi se toacă foarte mărunt.
- Sucul de mere se amestecă cu zahărul. Se lasă la foc mic,
circa 4 minute, până când compoziţia se transformă vizibil într-un
jeleu.
- Se încorporează sucul de lămâie, boiaua de ardei iute şi ardeiul tocat, se amestecă şi se ia de pe foc.
- Se toarnă în borcane bine spălate în prealabil și se închid ermetic.
- Se lasă borcanele cu susul în jos circa 10 minute, se întorc şi se lasă să se răcească complet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.