Ciorba de
perisoare cu legume, reteta simpla si delicioasa. Ciorba de perisoare cu
multe legume, orez si verdeata, usoara si gustoasa.
Ciorba de perisoare rapida |
INGREDIENTE:
- 2 cepe verzi,
- 1 punga legume congelate pentru ciorba de perisoare,
- 4 linguri paste cus-cus,
- 2 cartofi,
- 700 ml suc de rosii,
- sare, piper,
- 1 cub vegeta pui cu leustean,
- 700 gr carne tocata amestec,
- 20 gr orez
- 1 legatura patrunjel,
- 1 ou
- 500 ml bors
- 1 legatura leustean
MOD DE PREPARARE:
Taiem ceapa verde rondele si o punem intr-o oala cu putin ulei, lasam pe foc 2-3 minute, apoi adaugam apa si lasam sa dea in clocot, apoi punem legumele congelate si cartofii curatati si taiati cubulete, sare, piper si cubul de vegeta. Dupa ce a dat cateva clocote, se pune capacul si se lasa sa fiarba inabusit 15 minute.
Separat, intr-un castron, se pun carnea tocata, orezul, oul verdeata, mararul si patrunjelul tocata marunt. Daca carnea nu este suficient de condimentata se mai pun sare si piper. Se framanta bine compozitia din care cu mainile umede se fac perisoarele. Se pun la fiert in apa cu sare si putin ulei. Dupa ce au dat de cateva ori in clocot, se scot cu spumiera si se pun in ciorba de legume. Se mai lasa sa fiarba cateva minute si apoi se adauga sucul de rosii si cus-cus-ul si se mai lasa sa fiarba vreo 20 minute, se sareaza si se pipereaza dupa gust, se adauga sare si piper daca mai trebuie borsul.
Se serveste ornat cu leusteanul tocat marunt si smantana
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.