În cazul rețetei pe care v-o propun acum, se poate consuma și ca
atare, ca aperitiv, pentru că este foarte hrănitoare și complexă ca
gust, având în compoziție ouă, lapte, brânză și ardei iute, care îi
conferă personalitate. Se potrivește la micul dejun, împreună cu un pahar de iaurt.
PÂINE APERITIV PICANTĂ CU MĂLAI |
Ingrediente:
- 375 grame făină albă
- 225 grame mălai
- 75 grame zahăr
- O linguriță sare
- 4 lingurițe praf de copt
- 2 ouă
- 480 ml lapte
- 100 grame unt topit
- 120 grame cașcaval răzuită
- 2-3 felii de ardei iute
În alt bol amestecăm ingredientele lichide, adică ouăle, laptele și untul topit, tot cu telul. Turnăm amestecul lichid peste cel uscat și omogenizăm cu telul. Nu trebuie să exagerăm cu amestecatul, ca să nu se dezvolte glutenul din făină și să nu rezulte o pâine vârtoasă.
Mixăm doar până dispar urmele de făină uscată. Vom obține o compoziție destul de subțire, cam ca aluatul de clătite. Turnăm aluatul în tavă. Așezăm feliile de ardei iute deasupra, iar la final presărăm cașcavalul răzuit.
Introducem tava la cuptor, pe raftul din mijloc, pentru 40-45 minute, până se rumenește, iar o scobitoare introdusă la mijloc iese curată.
Scoatem pâinea din tavă și o lăsăm 10 minute să se răcorească, apoi o putem servi, tăiată în bucăți, mai mici, sau mai mari...
Să aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.