Ca ciupercile după ploaie - aşa apar beneficiile unei supe calde
de ciuperci mâncate cu cei dragi atunci când afară este frig. Aceste
legume sunt o sursă valoroasă de proteine şi de fibre, au un preţ
accesibil în general.
Supă de ciuperci cu cartofi |
Ingrediente:
- 250 g ciuperci de câmp
- 250 g ciuperci gălbiori
- 750 g de cartofi
- 1 morcov
- o felie de ţelină
- o jumătate de praz
- pătrunjel
- 50 g de bacon
- 1 ceapă medie
- 1 frunză de dafin
- 1 litru de apă
- 2 linguri de ulei
- sare
- piper
- nucă de muscat rasă
- o linguriţă de făină de grâu
Ceapa se taie mărunt. Ciupercile se spală bine şi se lasă la scurs, gălbiorii se spală în două ape. Se pun deoparte 4 ciuperci de câmp şi 10 gălbiori, iar restul se mărunţesc cu cuţitul. Se încălzeşte în tigaie o lingură de ulei şi se călesc ceapa şi ciupercile mărunţite. Apoi se presară un puţină făină de grâu peste. Separat se curăţă şi taie cartofii cuburi, morcovul, felia de ţelină, prazul. Acestea se călesc împreună cu bucăţelele de bacon. Se adaugă la fiert şi foia de dafin. Atunci când ingredientele sunt aproape fierte se scoate foia de dafin şi se adaugă ciupercile de câmp şi gălbiorii întregi până dau în clocot. Când au fiert se scot cu o paletă ciupercile întregi şi se adaugă amestecul din ciuperci şi ceapă. Se dau la blender. Apoi se adaugă ciupercile întregi şi se mai dau într-un clocot. Se asezonează cu piper, sare, pudră de nucă de muscat şi pătrunjel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.