O rețetă ușoară și rapidă pe care o poți face chiar și în cea
mai aglomerată zi a săptămânii. Ideală pentru cină deoarece nu pică greu
la stomac. Extrem de aspectuoasă, e potrivită pentru mesele festive.
Somon în crustă de parmezan |
Ingrediente:
- 1 file de somon de 1 kg
- 3 căței de usturoi tocați mărunt
- 1 legătură pătrunjel tocată fin
- parmezan din belșug
Mod de preparare:
Pune somonul, cu pielea în jos, în tavă. Acoperă cu altă hârtie de copt și dă la cuptor pentru 10 minute. Între timp, mărunțește usturoiul, toacă pătrunjelul și amestecă-le cu parmezanul. Scoate de la cuptor și dă la o parte hârtia de copt de deasupra. Acoperă somonul cu mixtura de usturoi, pătrunjel și parmezan. Dă-l din nou la cuptor, fără a-l mai acoperi, până când parmezanul de deasupra se topește și se transformă într-o crustă aurie. Dacă aveți termometru de bucătărie, vă va fi de folos: somonul este gata când ajunge la o temperatură internă de 135 grade Celsius.
Scoate tava din cuptor. Somonul e bun de servit după 5 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.