Mananca crocant
Mananca crocant – un sandwich clasic franțuzesc extrem de gustos
care câștigă tot mai multă popularitate în întreaga lume! Simplu de pregătit, aromat, cu pâine crocantă, șuncă afumată și cașcaval fierbinte care se întiiiiinde. Fă-l rapid,
după rețeta de aici.
|
Mananca crocant |
Ingrediente:
- 300 ml lapte integral
- 2 linguri unt nesărat
- 3 linguri făină
- 3 linguri cimbru proaspăt
- 1 pâine normală întreagă
- 3 linguri muștar
- 340 g șuncă afumată feliată
- 450 g cascaval ras
- 120 g parmezan ras
sare și piper după gust
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la treapta cea mai mare, cu grilajul poziționat la locul al treilea de jos.
- Înfierbântă laptele într-o cratiță, la foc mic spre mediu – pentru
aproximativ 5 minute. Într-o altă cărticioară, la foc mic, topește
untul. Adaugă peste el făina și amestecă bine să se omogenizeze, timp de
2 minute. Pune peste 1 și 1/2 din frunzele de cimbru, amestecă, apoi
adaugă treptat laptele, amestecând continuu. Lasă la foc mic timp de 2
minute, amestecând ocazional să nu se prindă. Dă de pe foc și adaugă 1
linguriță de sare și 1/2 de piper.
- Taie crusta de deasupra pâinii. Taie pâinea pe orizontală, dintr-un
cap în celălalt. Umple pâinea cu muștarul, șunca și jumătate din
cantitatea de cascaval ras.
- Pune pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dă la cuptorul încins
până se topește cascavalul și devine rumen-aurie. Scoate din cuptor. Dacă ai
flacără în partea superioară a cuptorului, aprinde-o pe aceea. Dacă nu,
ridică grilajul pe treapta de mijloc.
- Toarnă sos peste stratul de cascavalul rumenită. Apoi presară și restul
de cascavalul rămas - inclusiv parmezanul. Dă la cuptor pentru aproximativ 6
minute.
- Scoate din cuptor, râșnește niște piper proaspăt deasupra și restul de cimbru rămas. Lasă-l 5-10 minute până să servești. Sfat: ar fi ideal să respecți exact
tipurile de ingrediente indicate, deoarece ele-i dau originalitatea și
farmecul aparte acestei rețete.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.