Cosuletele din bezea umplute cu fructe acrisoare si
frisca, stropite apoi cu un pic de ciocolata. Pentru reimprospatarea
memoriei, aveti mai multe detalii. Ei bine, desertul pe care vi-l propun astazi este foarte gustos.
Bezele in ciocolata cu frisca si capsune |
Ingrediente:
– albusuri 2 buc.
– zahar tos 100 g
– esenta de vanilie 1 fiola
– suc de lamaie 1 lingurita
– sare un varf de cutit
– maizena (amidon de porumb) 1 lingurita rasa
– ciocolata amaruie 80 g
– unt 10 g
– capsune 400 g
– smantana neindulcita pentru frisca 250 ml
– zahar pudra 20 g
Mod de preparare:Incingeti cuptorul la 170 grade Celsius. Intr-un castron perfect degresat si uscat, incepeti sa bateti cu mixerul, la turatie maxima, albusurile cu praful de sare. Cand s-a format o spuma nu foarte batoasa, incepeti sa puneti zaharul tos, cate o lingura o data, mixand in continuare. Cand ati incorporat tot zaharul, puneti jumatate de fiola de esenta de vanilie, sucul de lamaie si maizena. Mixati inca 20-30 de secunde. La final, ar trebui sa aveti o spuma densa, batoasa si lucioasa. Intr-o tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt, puneti cu spritul dreptunghiuri de 8-9 cm lungime si 5 cm latime. Bagati tava in cuptorul incins si lasati o ora – o ora si un sfert, pana cand bezelele sunt usor intarite la suprafata. Opriti focul, dar lasati tava in cuptor, cu usa intredeschisa, pana cand se racesc total bezelele.
Intr-un castronel pretabil la bain-marie, topiti ciocolata. Cand s-a topit omogen, adaugati untul si amestecati. Lasati sa se raceasca, dupa care distribuiti ciocolata, in mod egal, pe bezelele racite. Bateti si frisca, in cazul in care nu folositi frisca de-a gata. Mai exact, mixati smantana pentru frisca, rece, pana cand incepe sa se intareasca. Adaugati zaharul pudra si esenta de vanilie ramasa. Mai mixati un minut, pana cand obtineti o frisca batoasa. Bagati-o in frigider pana in momentul montarii desertului.
Cand vreti sa montati desertul, asezati pe farfurii cate o bezea in ciocolata. Puneti doua lingurite de frisca, un strat generos de felii de capsune, inca doua lingurite de frisca, inca o bezea in ciocolata si inca doua lingurite de frisca. Deasupra, peste ultimul strat de frisca, asezati capsune intregi sau taiate in jumatate, in functie de marime. Serviti imediat. Repet, nu montati mai multe portii decat se consuma o data! Pastrati bezelele intr-o cutie inchisa ermetic, iar frisca si capsunele se pastreaza foarte bine in frigider timp de una-doua zile.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.