Rulouri de vinete cu branza si sos de rosii

Daca va plac vinetele si altfel decat in
salata sau zacusca faceti bine si pastrati macar una pentru reteta asta.
Iese o mancare atat de gustoasa care striga in gura mare dupa o bucata
de paine adevarata si calda.
 |
Rulouri de vinete cu branza si sos de rosii
|
Ingrediente:
- o vanata mai lunguiata
- 100 g urda
- 100 g telemea de vaca
- o lingura cu varf pesmet
- coaja rasa de la o jumatate de lamaie
- 300 ml suc de rosii
- o ceapa mica
- 2 catei usturoi
- 50 ml smantana dulce
- putin ulei
- busuioc
- o lingurita zahar
- sare, piper
Mod de preparare: Taiem vanata pe lungime in felii groase de 1-1,5 cm. O presaram cu
sare, o lasam cam 20 de minute si o stergem cu un servetel. Prajim
feliile scurt, vreo 30 de secunde pe fiecare parte, doar cat sa se
inmoaie, in putin ulei, apoi le scoatem pe un servetel absorbant pentru a
scapa de excesul de ulei. Curatam si taiem marunt ceapa si usturoiul. Le calim pe foc mic cu o
lingura de ulei, adaugam apoi sucul de rosii, putin zahar, sare si piper. Lasam sa
fiarba incet 5-7 minute ca sa mai scada sosul. La final ii adaugam
busuioc.Radem telemeaua si o amestecam bine cu urda, coaja rasa de lamaie si
pesmetul. Punem din compozitia de branza o lingura plina pe fiecare
felie de vanata si rulam. Intr-un vas termorezistent turnam sosul de rosii, asezam apoi
rulourile de vinete iar peste ele punem cate o lingura de smantana
dulce. Bagam la cuptor la 190 de grade pentru 20-25 de minute, sa
bolboroseasca si sa se imprieteneasca toate aromele. Cand servim punem putin busuioc proaspat. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.