Aceste sandwich-uri aperitiv, preparate la cuptor sunt foarte bune,
servite fie ca aperitive, fie se pot lua la pachet, la scoala sau la
serviciu, pentru ca sunt bune atat calde cat si reci si sunt foarte
satioase.
Sandwich-uri aperitiv preparate la cuptor |
Ingrediente:
- Pentru 5 portii:
- 10 felii de paine toast
- 10 felii de sunca presata
- 10 felii de salam crud-uscat
- 10 felii de cascaval
- ardei gras multicolor
- 3 oua
- 6 linguri smantana
- 20-30 g parmezan
- branza pufoasa cu verdeata
- 20- 30 g mozzarella
- sare
- piper
- frunze de busuioc
- 25 g unt
Mod de preparare:
Mai intai ungem tava cu unt, sau o tapetam cu hartie de copt.
Feliile de paine pe care le vom aseza la baza, le tartinam cu branza pufoasa, apoi le asezam in tava, una langa alta, cu partea tartinata in sus.
Realizam astfel priza cu ingredientele pe care le asezam deasupra.
Asezam peste feliile de paine, feliile de sunca presata, pe cele de salam si ardeiul taiat julien, apoi feliile de cascaval si acoperim cu restul feliilor de paine.
Cascavalul se va topi in timpul tratamentului termic si va lipi astfel ingredientele din sandwich-uri.
Amestecam ouale cu smantana, adaugam sare si piper si turnam amestecul peste sandwich-urile din tava.
Asezam din loc in loc frunze de busuioc si presaram parmezan ras si mozzarella.
Dam tava la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade, sau pana cand sandwich-urile se gratineaza frumos.
Sunt tare de efect aceste sandwich-uri aperitiv, preparate la cuptor, taiate in triunghiuri si servite ca aperitive, chiar si la o masa de sarbatoare.
Sper sa va incante si sa va fie de folos reteta mea de sandwich-uri aperitiv, preparate la cuptor!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.