Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prajitura Floare de Colt

Retete si gust
Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura florii a carei nume o poarta.
floare
Prajitura Floare de Colt

ingrediente:

BLAT: 6 oua, 4 linguri de faina, 2 linguri cacao, 6 linguri de zahar, 1/2 lingurita praf de copt, sare, CREMA I: 4 albusuri, 10 linguri de zahar, 1 pachet nuca de cocos,
CREMA II: 4 galbenusuri, 200 ml lapte, 1 budinca vanilie, 250 g unt, compot de piersici, 300 ml frisca.

Mod de preparare:

BLATUL: Se separa ouale. Galbenusele se freaca spuma cu zaharul. Faina se cerne, se amesteca cu cacaua si praful de copt. Albusurile se bat spuma tare. Faina, cacaua si praful de copt se pun in crema de oua, se omogenizeaza, apoi se adauga albusurile batute spuma si se amesteca de sus in jos Se coace 20-25 min la 180 grade. Blatul se insiropeaza cu sirop de la compot.
CREMA I: Albusurile se bat spuma tare cu zaharul deasupra unui vas cu apa clocotinda. Cand spuma este tare si compacta, se ia de pe foc si se amesteca cu nuca de cocos. Se lasa sa se raceasca si se pune peste blat.
CREMA II: Galbenusurile se freaca cu zaharul. Budinca de vanilie se amesteca cu laptele. Fructele din compot se taie bucati mici si se pun la scurs. Laptele cu budinca se toarna peste crema de galbenuse si se fierbe la bain-marie pana se ingroasa. Rece se amesteca cu untul frecat spuma, apoi se adauga fructele din compot.
Se intinde peste crema I. Peste crema II se intinde frisca batuta cu 1-2 linguri de zahar pudra.
Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!