Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Peste cu legume

Retete si gust
O reteta foarte buna, simpla, rapida, sanatoasa, dietetica si bineinteles gustoasa. Mirodeniile ii dau o aroma si gust foarte bun, chiar si pentru cei care nu sunt obisnuiti cu mirodenii mai deosebite in mancare. 
peste
Peste cu legume

Ingrediente:
● Peste - 1 kg
● Morcovi - 3 buc
● Ardei gras - 3 buc, putin ardei iute
● Usturoi - 3 catei
● Rosii - 300g
● Zeama de lamaie - 3 linguri
● Sare - 1 lingurite
● Zahar - 1 lingurite
● Ulei de masline - 50 ml
● Ghimbir - 0.5 lingurite
● Boia ardei dulce - 1 lingurite
● Curcuma/turmeric - 0.5 lingurite
● Coriandru macinat - 0.5 lingurite
● Patrunjel verde - 3 linguri

Mod de prparare:

Curatati, spalati si taiati bucati pestele.
Il stropiti cu zeama de lamaie si lasati la o parte pana pregatim legumele.

Morcovii si ardeiul se taie bucatele - respectiv rondele si julien.

Usturoiul se toaca marunt, rosiile le taiati cubulete.

Luati o tigaie adanca si incepem sa aranjam legumele si pestele in straturi.
La fund puneti primul strat din jumatate din cantitatea de ardei, morcovi si usturoi.

Pe legume aranjati bucatile de peste, le presarati cu zahar si sare si turnati rosiile pasate.

Si ultimul strat este restul de morcovi, ardei si usturoi.

Acum pregatim mirodeniile - boia, curcuma, coriandru si ghimbir - toate pudra.

Intr-o tigaie mica incingeti bine uleiul.

Adaugati mirodeniile, amestecati si lasati 3-4 secunde pe foc.

Turnati acest ulei aromat peste legume si peste.

Adaugati 1 pahar de apa tot acolo si puneti pe foc tigaia.
Cand incepe sa fiarba, faceti focul mic si lasati 20-30 de minute.

Dupa acest timp gustati sosul format, potriviti de sare si mai lasati sa fiarba incet inca 20 de minute.

La sfarsit adaugati patrunjelul tocat si opriti focul, mai lasati 10-15 minute sa se patrunda mancarea.

Serviti cu orice garnitura va place, dar bineinteles cel mai potrivit ar fi orezul.
Pofta Buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!