Cea mai mare
sărbătoare a creştinilor, Învierea Domnului, este prilejul, pentru
români, de a trăi clipe de bucurie sfânta, dar şi de a sărbători în
cadrul comunităţii.
Oua rosii |
- coaja de la 1 kg ceapa rosie
- 10 oua
- apa cat sa acopere ouale in vas
- 1 lingurita sare
- 1 lingura otet
- frunze, flori la alegere
- ciorapi fini de dama
- ulei pentru uns ouale dupa colorare
Mod de preparare:
- Se degreseaza ouale
- Se pregatesc bucatile de ciorap si se leaga fiecare bucata la un capat cu un nod bine strans
- Se uda ouale din nou; la fel si frunzele, florile alese.
- Se aplica frunzele si florile pe oua si se apasa usor pe ele, sa se fixeze bine
- Se imbraca fiecare ou in bucata cu ciorap, cu atentie sa nu miscam aplicatiile, dupa care se strange bine ciorapul si se face un nou nod la calelalt capat; astfel, oul este bine prins in ciorap si nu se poate desface
- Se asaza cojile de ceapa rosie in vasul in care se vor fierbe ouale
- se adauga sarea
- se asaza ouale astfel pregatite si avem grija ca acestea sa fie acoperite bine in coji.
- Se toarna apa rece, atat cat sa acopere ouale
- Se pune oala la foc mic, se adauga otetul si se lasa ouale la fiert; din momentul in care apa incepe sa clocoteasca. se mai lasa 2-3 min, dupa care se stinge focul.
- Se lasa ouale sa se raceasca bine in apa.
- Se scot ouale din apa, se desface cu grija ciorapul, se scot aplicatiile din plante si se asaza ouale pe servetele, sa se usuce
- se ung ouale cu putin ulei, pentru luciu si se asaza in cosuletul pregatit dinainte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.