Ceapa verde, vedeta
sezonului de primavara neaparat trebuia cumva utilizata mai interesant. Desi li se mai spun clatite, mai repede au textura de turte, cu aroma
foarte fina de ceapa si delicioase tare. Recomand si ca inlocuitor de
paine la o masa, sau ca un aperitiv interesant.
Turte cu ceapa verde |
●
Faina alba calitate superioara
400 g
●
Apa clocotita
250 ml
●
Ceapa verde
8 buc
adica 8 fire
●
Ulei de floarea soarelui
100 ml
●
Sare
1 linguri
Mod de preparare:
Intr-un bol cantariti faina, adaugati apa clocotita fierbinte.
Amestecati aluatul pentru inceput cu o lingura sau spatula - ca este foarte fierbinte.
Apoi il scoateti pe masa si framantati o bila de aluat.
O lasati 10 minute la odihnit.
O lasati 10 minute la odihnit.
Mai framantati-o putin si lasati sa se odihneasca inca 45 de minute, sa se inmoaie bine.
Dupa acest timp taiati bila in 8 bucati egale.
Luati cate o bucata de aluat, o aplatizati putin prin faina.
Si intindeti o foaie cat se poate de subtire.
Asa intindeti toate foile, le ungeti cu ulei, presarati cu sare si ceapa verde taiata marunt.
Rulati fiecare foaie.
Si le formati, ca un fel de melcisori.
Lasati 15 minute sa se odihneasca.
Si apoi intindinde-ti fiecare "melc" intr-o foaie cam de 5mm grosime.
Le puteti intinde si fara sa se odihneasca aluatul, dar s-ar putea sa fie mai elastice si se intind mai greu.
Le puteti intinde si fara sa se odihneasca aluatul, dar s-ar putea sa fie mai elastice si se intind mai greu.
Incingeti putin ulei in tigaie si puneti pe rand turtele la prajit.
Le frigeti cam 3-4 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc frumos.
Asa le coaceti pe toate si le puneti una peste alta pe parcurs.
Noua ne-au placut mai mult calde, dar si reci sunt bune.
Pofta Buna!
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.