Când ai poftă de ceva dulce, ciocolata poate fi varianta salvatoare,
cu care nu dai greş. Iar dacă prepari această reţetă, vei obţine un
desert delicios. În plus, cafeaua tare îi dă un plus de savoare.
Ştiai că ciocolata neagră reduce riscul de accident
vascular cerebral? Cercetătorii au descoperit că un consum
regulat de ciocolată neagră scade riscul de a suferi un accident
vascular.
Tort de biscuiti cu ciocolata |
1-2 pachete biscuiţi
200 ml cafea tare
200 g ciocolată neagră
1 mână nuci pisate
200 g frişcă lichidă
200 ml cafea tare
200 g ciocolată neagră
1 mână nuci pisate
200 g frişcă lichidă
Pentru decor
cacao pudră
ciocolată albă
ciocolată neagră
Mod de preparare:cacao pudră
ciocolată albă
ciocolată neagră
Rupi ciocolata în bucăţi mici, o topeşti pe baie de aburi cu jumătate din cantitatea de frişcă lichidă. Amesteci uşor până se topeşte complet. Când e gata crema, o dai deoparte şi o laşi să se răcească.
Separat, baţi restul de frişcă rece, până se întăreşte. O încorporezi uşor în crema de ciocolată răcită.
Rumeneşti nucile 1-2 minute, într-o tigaie antiaderentă şi le adaugi în cremă. Amesteci până la omogenizare.
Torni cafeaua într-un bol. Înmoi biscuiţii doar pe-o parte, pe rând, şi îi aşezi pe un platou, astfel: un strat de biscuiţi, unul de cremă şi repeţi până când termini ingredientele, iar ultimul strat să fie de biscuiţi. Dai desertul la frigider cel puţin 24 de ore. La final, razi ciocolată albă şi neagră şi pudrezi cu cacao, după preferinţă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.