Pentru ca se apropie Pastele si deja ne gandim ce meniu sa realizam
pentru masa festiva, ne-am gandit sa va oferim o ideie de reteta
perfecta pentru o masa de Paste rafinata. Daca vrei sa iti impresionezi invitatii cu mancare rafinata, insa nu
extraordinar de complicata, iti propunem o reteta care sa te
inspire. Iata-o:
tort cu mac si crema de branza |
Ingrediente:
- Ingrediente pt. blat:
- 5 oua
- 200 gr zahar
- 150 gr unt
- 180 gr faina
- 50 gr mac
- 1 lingurita praf de copt
- coaja rasa de la doua portocale
- un praf de sare
- Pentru crema:
- 500 gr branza proaspata de vaci
- 150 ml smantana pentru frisca
- 150 gr zahar pudra
- zeama si coaja de la o portocala
- Pentru decor:
- 1-2 linguri cu mac
- coaja de portocala confiata
Mod de preparare:
1. Mixam untul impreuna cu zaharul, galbenusurile si esenta de portocale. Albusurile le batem spuma impreuna cu sarea, si apoi le incorporam, amestecand incet, in compozitia cu ouale. Adaugam treptat faina, amestecata in prealabil cu praful de copt si macul.
Aluatul rezultat il turnam intr-o forma de aproximativ 24 cm, unsa si tapetata cu faina, netezindu-l cu o spatula. Coacem la cuptorul preincalzit timp de aproximativ 40 de minute la foc potrivit. Facem testul cu scobitoare si daca este copt, il scoatem si il lasam sa se raceasca in forma.
2. Intr-un vas punem branza de vaci scursa bine, zaharul pudra, zeama si coaja rasa de la o portocala, mixand pana se omogenizeaza. Smantana pentru frisca o punem in alt vas si o batem apoi o incorporam in compozitia cu branza. Daca crema nu vi se pare prea dulce, mai adaugati doua linguri cu zahar pudra si mixati bine.
3. Blatul racit il taiem in doua pe orizontala si il umplem cu jumatate din crema de branza. Cu cealalta jumatate imbracam tortul deasupra, apoi ornam cu mac si coaja de portocala confiata. Dam la rece cel putin o ora si jumatate si apoi servim.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.