Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Friganele cu gem

Retete si gust
Ce se mai poate inventa pentru un mic dejun? Bineinteles cu multa imaginatie si  cu cateva felii de paine si cateva ” lucrusoare” adunate de prin frigider,  micul dejun va fi savurat cu multa placere servind niste friganele prajite.
paine
Friganele cu gem

Ingrediente:

2-3 felii de paine toast
3 oua
2 linguri zahar - ptr compozitia de oua
1 plic zahar vanilat
1 cana lapte
gem de care avti - pentru servit
100 g zahar tos + 1 lingurita scortisoara - pentru tavalit friganelele prajite
un praf de sare

Mod de preparare:

Daca doriti sa faceti aceste friganele pentru copii, va sugeram ca painea toast se o curatati de coaja cu ajutorul unui cutit, apoi taiata in bastonase groase de cca 3 cm, iar acestea in bucati cat pentru o imbucatura. Noi, am ales varianta clasica si am lasat feliile de paine intregi.
Separat intr-un castron se vor bate cu un mixer sau un tel ouale cu zaharul, zaharul vanilat, praful de sare si laptele.
Bucatile de paine se vor inmuia fiecare in parte - se vor tine in varful unei furculite, apoi inmuiate in compozitia de oua - apoi puse la prajit intr-o tigaie de teflon cu 1-2 linguri de ulei vegetal, intorcandu-le pe toate fetele, cat sa devina usor rumenite - nu arse .
Dupa prajire, se vor pune intr-un castron, peste care se va adauga un amestec de zahar tos si scortisoara, amestecandu-le usor cu o spatula - cat sa fie cuprinse toate bucatile in zahar si scortisoara.
Friganelele tavalite se vor aseza pe un platou, apoi se va turna gem si servite la mic dejun alaturi de o ceasca de ceai/cafea.
POFTA BUNA !
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!