Pentru ca mai
avem cateva zile pana vine marea Sarbatoare Pascala, ne-am gandit sa va
prezentam o reteta delicioasa de miel sau ied la ceaun.
Ied la ceaun |
Ingrediente:
- carne de ied taiata in bucati
- condimente
- ulei
- apa
- sos de rosii.
Mod de preparare:
Pe fundul ceaunului se asaza cateva foi de varza acra, dupa care se asaza bucatile de carne, peste care se presara condimente, cateva frunze de dafin uscate, o crenguta mica de cimbru; se adauga ulei cat sa acopere jumatate din stratul format, iar restul, pana se acopera toata carnea, se adauga apa; se acopera ceaunul cu un capac si se da la foc mic pana ce carnea devine moale si inabusita; sosul va scadea, iar cu 10 minute inainte sa se ia carnea de pe foc, se adauga cateva linguri de sos de rosii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.