Friptura de miel
Friptura de miel, drobul de miel si ouale rosii sunt nelipsite
din meniul de Paste. Gospodinele se intrec in retete si fiecare incearca
sa pregateasca preparate tot mai gustoase, de la an la an. Astazi,
vorbim despre cea mai buna friptura de miel si iti dezvaluim secretul
marilor bucatari – ce ingrediente folosesc acestia pentru o friptura
delicioasa.
|
Friptura de miel |
Ingrediente:
- 2 kg de miel
- 10-12 cartofi noi mici;
- 3 catei de usturoi;
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui;
- o cana de vin rosu sec;
- 4 rosii medii;
- 3 crengute de cimbru;
- o lingurita de sare;
- o jumatate de lingurita de piper negru macinat.
Mod de preparare:
Primul pas este sa cureti foarte bine carnea. Astfel, sterge cu
atentie mielul folosind o carpa umeda. Apoi, zdrobeste usturoiul si
amesteca-l cu condimentele, apoi cu cimbrul si cu uleiul. Urmatorul pas
este sa speli bine cartofii noi si sa incingi cuptorul la o temperatura
mare - 200 de grade Celsius. Stropeste o tava cu putin ulei, apoi pune
cartofii in tava. Unge bine carnea cu amestecul de usturoi si
condimente, de jur imprejur si pune-o peste cartofi. Baga tava la cuptor
si las-o timp de 20 de minute, apoi redu focul, stinge carnea cu vin si
coace-o inca o ora. la final, taie rosiile in doua si adauga-le in
tava. Baga tava la cuptor pentru inca 20 de minute. Dupa 20 de minute
carnea ar trebui sa fie facuta. Serveste-o cu sosul si cartofii din tava
si cu salata verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.