Chec de cascaval cu cabanos si oua
Pufos, colorat
si aromat este deliciosul Chec aperitiv de cascaval cu cabanos si oua. In plus,
se prepara foarte usor si este ideal ca aperitiv la mese festive.
Este potrivit la orice petrecere sau ca mic dejun si de ce nu, ca
pachetel la servici. Un chec aperitiv rapid si foarte bun.
|
Chec de cascaval cu cabanos si oua |
Ingrediente:
- 300 g cascaval
- 6 oua
- 3 carnati cabanos
- 2-3 felii de branza topita
- 50 g sunca slaba
- 4-5 linguri faina
- 4 linguri smantana 12%
- 7-8 masline verzi
- 2 linguri mazare
- 1/2 conserva boabe de porumb
- 1/2 ardei gras rosu
- 1 lingura pesmet
- 1 lingura ulei
- 2-3 lingurite ulei de masline
- 1/2 plic praf de copt
- 2 lingurite zeama de lamaie
- sare
- piper
cimbru
Mod de preparare:
Dati cascavalul pe
razatoarea mare. Fierbeti 2 oua tari. Tocati sunca si ardeiul
gras cubulete foarte mici si adaugati-le peste cascavalul ras, pastrati
cateva fasiute de ardei rosu pentru decor si adaugati praful copt
stins cu otet.
Separat amestecati 4 oua cu faina si adaugati
smantana. Peste cascavalul ras puneti boabele de mazare si de porumb,
maslinele tocate si amestecul de oua cu faina si smantana. Dregeti
gustul de sare si piper.
Tapetati o tava de chec cu ulei si pesmet,
turnati jumatate din compozitie, asezati pe lungime doi carnati cabanos
si intre ei cele doua oua fierte tari lasate intregi. Mai adaugati 2-3
linguri de compozitie si inca un cabanos deasupra, apoi completati cu
restul de compozitie.
Garnisiti cu 2-3 felii de branza topita,
feliute de ardei rosu, cateva boabe de mazare, porumb si stropiti cu
uleiul de masline.
Dati la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 40-45 minute. Sa nu umpleti pana sus, pentru ca va creste putin.
Scoateti checul din cuptor, lasati-l sa se racoreasca, apoi desprindeti
cu un cutit pe margini si scoateti-l din forma pe un platou.
Dupa ce s-a racit, taiati felii de 10-15 mm grosime si garnisiti platoul cu castraveti si gogosari acri, masline, etc.
Pofta buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.