Prajitura de orez
Are origini chineze, dar a fost facut cunoscut de catre filipinezi.
Acest desert cu arome exotice de cocos este cel mai asteptat pe masa de sarbatori. Rezultatul este o prajitura moale si textura pufoasa care primeste
deasupra un topping cu unt, zahar, si nuca de cocos rasa.
|
Prajitura de orez |
Ingrediente:
-
300g faina de orez
-
200g zahar brun
-
1 lingura praf de copt
-
3 oua batute
-
400ml lapte de cocos
-
15g unt taiat cubulete
-
2 linguri fulgi de cocos
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 160C si unge o tava rotunda de copt cu diametrul de
23 cm.
Amesteca faina de orez cu zaharul brun, praful de copt, ouale, untul topit si laptele de cocos.
Toarna acest amestec in tava pregatita si coace totul timp de 1 ora pana cand trece de testul scobitorii.
Scoate prajitura pe un platou si aseaza cateva felii de unt deasupra ei. Presara fulgii de cocos. Serveste fierbinte.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.