Paste la cuptor cu sos de rosii, carne, mozzarella, parmezan si ricotta
Cea mai simplă
și gustoasă rețetă de paste din lume la cuptor
cu sos de rosii, carne, mozzarella, parmezan si ricotta, asta este! Făcută din
ingrediente simple, puține și deloc costisitoare, în timp record și cu
minimum de efort. Ha, ha, ha ...
|
Paste la cuptor cu sos de rosii, carne, mozzarella, parmezan si ricotta |
Ingrediente:
450 gr |
paste |
450 gr |
carne de vita, tocata |
1 |
ceapa mare, taiata cubulete |
3-4 |
catei de usturoi, maruntiti |
1 lingura |
busuioc proaspat, taiat marunt |
1 lingura amestec |
1/3 lingura oregano uscat + 1/3 lingura busuioc uscat + 1/3 lingura cimbru uscat |
1/2 lingurita |
fulgi de ardei iute |
900 gr |
sos de rosii pentru paste |
225 gr |
mozzarella, rasa |
1 cana cu varf |
branza ricotta |
1 cana |
parmezan ras |
|
ulei de masline
Mod de preparare:
-
Se aduce la fierbere o oala mare cu apa si sare. Se adauga pastele si se fierb neacoperite.
-
Se scurg, cu ajutorul unei site, si se stropesc cu ulei de masline ca
sa nu se lipseasca. Se acopera cu un capac si se lasa deoparte pana
cand este gata sosul.
-
Se toarna 1-2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie foarte mare, la foc mediu spre iute.
-
Cand uleiul s-a incins bine se adauga carnea tocata cu un praf de sare.
-
Daca este prea multa carne este preferabil sa fie impartita in portii. Important este ca tigaia sa nu fie foarte aglomerata.
-
Cu ajutorul unei spatule se desfac toate “cocoloasele” mari de carne, daca este cazul. Se prajeste bine.
-
Cand carnea s-a prajit aproape complet se adauga ceapa si se amesteca
bine. Se soteaza pana cand ceapa devine translucida si incepe sa se
prajeasca usor.
-
Se adauga usturoiul, busuiocul proaspat, amestecul de
condimente uscate, fulgii de
ardei iute si se omogenizeaza.
-
Se lasa 1 minut pe foc apoi se adauga sosul de rosii.
-
Se amesteca bine si se aduce la fierbere.
-
Se preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius. Intr-o tava de copt
adanca se toarna un strat subtire de sos, se adauga jumatate din branza
ricotta si se amesteca bine.
-
Se pun pastele si se toarna deasupra lor tot sosul.
-
Se adauga restul de branza riccota, mozzarella si parmezan-ul.
-
Se lasa in cuptor pana cand capata o frumoasa culoare galben-maronie.
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.