Cartofii sunt hrănitori și nu ar trebui excluși din meniul
zilnic. Iată o rețetă de budinca creativă care are drept ingredient
principal banalul cartof. Eu o voi incerca Pofta buna!
Budinca de cartofi cu sunca |
Ingrediente:
700 g cartofi
300 g șuncă presată
100 g brânză tare rasă
1 ceapă
150 ml smântână
2 linguri ulei
Nucșoară rasă
Piper măcinat
Ulei, sare
Făină pentru tapetat tava
Mod de preparare:
1. Curăță cartofii de coajă, taie-i felii subțiri, pune feliile în apă sărată și fierbe 3-4 minute. Scoate și lasă să se zvânte.2. Curăță ceapa, taie mărunt și călește în ulei încins. Adaugă feliile de cartof fierte, amestecă cu grijă și dă de pe foc.
3. Amestecă smântâna cu brânză rasă, sare, piper și nucșoară.
4. Unge o tavă de copt cu unt și tapetează cu făină.
5. Așează un strat de circa 2 cm de felii de cartof și acoperă cu felii de șuncă. Toarnă din amestecul de smântână, apoi alt strat de cartofi și iar unul de șuncă. Acoperă cu smântâna rămasă.
6. Introdu la cuptorul preîncălzit la 150 °C și coace până capătă o crustă arămie. Taie cu un cuțit ascuțit și servește budinca de cartofi cu sunca lângă o salată de legume proaspete. Gatiti cu pasiune, dragi bucatarese, pentru cei dragi si va veti simti mult mai implinite!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.