Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Cascaval lichid in smantana si vin alb

Retete si gust
Cascaval în formă lichidă. Anumite tipuri de cașcaval sunt topite pe foc și în cascavalul topit se introduc crutoane de pâine, stropite cu vin alb, puse pe o furculiță înaltă. Acesta era metoda principală prin care se consumau pâinea și cascavalul topit, în lunile de iarnă.
cascaval
Cascaval lichid in smantana si vin alb

INGREDIENTE:

  • 1/4 kg cascaval
  • 2 linguri cu unt
  • 3 galbenusuri crude
  • 1/2 kg smantana
  • 2 pahare cu vin alb
  • crutoane de paine prajita

    MOD DE PREPARARE:

    1. Se foloseste o cratita cu peretii inalti in care se topeste untul; cand este aproape lichid untul, se adauga cascavalul taiat cubulete, apoi se trage vasul de pe foc si se amesteca totul in asa fel incat sa rezulte un amestec omogen.

    2. Se amesteca intr-un castron smantana cu cele 3 galbenusuri, se pipereaza usor, apoi se rastoarna peste cascavalul omogenizat, se omogenizeaza amestecand fara intrerupere si se toarna un pahar cu vin. Cand pasta devine omogena se aseaza vasul din nou pe foc si se amesteca pana cand se desprinde de pe margini.

    3.Se aseaza vasul pe masa, se iau crutoane de paine stropite cu vin alb, se pun in furculita si , se invartesc in pasta de cascaval si vin. Preparatul se serveste neaparat cald!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!