Cascaval în formă lichidă. Anumite tipuri de cașcaval sunt topite pe foc și în cascavalul
topit se introduc crutoane de pâine, stropite cu vin alb, puse pe o furculiță
înaltă. Acesta era metoda principală prin care se consumau pâinea și cascavalul topit, în lunile de iarnă.
Cascaval lichid in smantana si vin alb |
INGREDIENTE:
- 1/4 kg cascaval
- 2 linguri cu unt
- 3 galbenusuri crude
- 1/2 kg smantana
- 2 pahare cu vin alb
- crutoane de paine prajita
MOD DE PREPARARE:
1. Se foloseste o cratita cu peretii inalti in care se topeste untul; cand este aproape lichid untul, se adauga cascavalul taiat cubulete, apoi se trage vasul de pe foc si se amesteca totul in asa fel incat sa rezulte un amestec omogen.
2. Se amesteca intr-un castron smantana cu cele 3 galbenusuri, se pipereaza usor, apoi se rastoarna peste cascavalul omogenizat, se omogenizeaza amestecand fara intrerupere si se toarna un pahar cu vin. Cand pasta devine omogena se aseaza vasul din nou pe foc si se amesteca pana cand se desprinde de pe margini.
3.Se aseaza vasul pe masa, se iau crutoane de paine stropite cu vin alb, se pun in furculita si , se invartesc in pasta de cascaval si vin. Preparatul se serveste neaparat cald!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.