Piept de pui si legume cu cu garnituri de orez: - vezi cum se prepară și de ce ingrediente ai nevoie. Urmează pașii
rețetei și sigur îți va ieși un preparat delicios. Spor la gătit!
Piept de pui si legume cu garnitura de orez |
- Ingrediente:-4 ardei grasi in 4 culori (rosu, galben, portocaliu si verde)
- -2 bucati de piept de pui mai mari
- -100 ml ulei de masline
- -3 morcovi potriviti
- -1 cutie de ciuperci feliate
- -1 cutie de porumb fiert
- -3 linguri sos de soia
- -3 linguri sos barbeque
- -2 linguri de melasa de rodii
- -2 linguri vegeta
- -1/2 pahar apa + 1 lingura de amidon alimentar
- -sare
- -piper
- Ingrediente:
- -300 g. orez,
-6 linguri ulei masline,
- -2 lingurite de cardamom macinat
- -sare dupa gust,
- -o lingurita piper alb.
- -apa fiarta
- -2 linguri de ulei
Mod de preparare:
Mai intai se taie pieptul bucati, apoi se pune la fiert pana da cateva clocote, dupa care il scotem, il clatim si il punem la prajit in ulei de masline pana devine usor auriu.
Intre timp se taie morcovul fasii si il punem peste pieptul de pui, dar tot la foc mic.
Dupa vreo 10 min se adauga si ardeiul colorat taiat in fasii. Pe toata perioada nu se v-a folosi nici o lingura pentru invartit, se va amesteca doar prin scuturarea oalei, ca sa nu se distruga legumele si sa-si pastreze forma lor naturala.
Dupa ce s-au muiat legumele se adauga ciupercile taiate, porumbul fiert, piperul, vegeta si sosurile amintite mai sus.
Dizolvam amidonul in jumatatea de pahar de apa, amestecam bine si turnam in oala si se invarte putin cu o lingura de lemn ca sa nu faca cocoloase.
Sarea se adauga dupa vreo 10 minute, dupa ce sosul de soia se va incorpora in legume si carnea de pui.
Se mai lasa inca 15 min la foc mic si apoi se stinge focul.
Si acum sa ne ocupam de garnitura.
Aceasta mancare se poate servi cu garnitura de orez.
Orezul se spala in 2-3 ape, apoi se pune la muiat timp de 15 min. Dupa ce s-a muiat orezul se strecoara de apa si se pune la calit intr-o cratita de teflon in care a fost incins uleiul de masline si se va lasa 1 min invartindu-se cu o lingura de lemn apoi se adauga, sarea, piperul alb, cardamomul si se va pune apa clocotita lasandu-se la fiert la foc mic.
Cu cat focul este mai mic cu atat orezul va iesi perfect. Orezul se gateste destul de repede in maxim 15-20 min.
Cantitatea de apa necesara pentru orezul: -la fiecare pahar de orez muiat puneti un pahar si un sfert de apa fiarta;
Daca orezul a fost pus la inmuiat o perioada mai mare de timp va trebui sa micsorati cantitatea de apa.
Nu invartiti in orez decat la inceput cand se pune apa si a inceput sa fiarba orezul, dupa aceea il lasati pana se gateste singur.
Este o mancare foarte gustoasa si preferata!
Sper sa va placa si va urez :
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.