Pentru startul unei mese festive, aceste
pateuri cu carne reprezintă aperitivul perfect. Aluatul foietaj
extra-fin și crocant cu umplutură de carne suculentă și aromată, fac din
această mâncare un aperitiv extrem de delicios și atât de apetisant,
încât se topește în gură! Se prepară foarte simplu și sunt incredibil de
gustoase!
Pateuri cu carne |
Ingrediente pentru aluat:
– 2 gălbenușuri de ou
– 1 pahar de smântână
– 200 g de unt
– 0.5 kg de făină
Ingrediente pentru umplutură
– tocătură de carne
– 2 cepe
– usturoi
– piper negru
-verdeață
– condimente
Mod de preparare:
1. Topiți untul în cratiță și lăsați să se răcească.
2. Amestecați cu ajutorul mixerului smântâna și gălbenușurile, adăugați untul topit și amestecați din nou. Adăugați apoi făina și frământați până se va obține un aluat moale și elastic.
3. Lăsați aluatul la frigider pentru minim jumătate de oră.
4. Scoateți aluatul și întindeți-l cu un sucitor. Împăturiți aluatul în două, apoi întindeți-l din nou cu sucitorul. Repetați procedura de câteva ori. Cu cât mai des o veți face, cu atât mai reușit va ieși aluatul foietaj.
5. Între timp pregătiți umplutura. Tocați cepele mărunt și prăjiți-le într-o tigaie încinsă cu ulei. Adăugați apoi tocătura de carne, usturoiul tocat mărunt, piper negru și alte condimente în funcție de preferință. La final adăugați verdeața tocată mărunt. Umplutura este gata!
6. Întindeți aluatul într-o foaie dreptunghiulară pe care apoi o tăiați în pătrate aproximativ egale între ele.
7. Puneți umplutura, împăturiți în două pe diagonală și lipiți bine marginile.
8. Dați la cuptor la temperatura de 180-190 de grade pentru 12-15 minute.
9. Pateurile delicioase sunt gata!
Nota pentru recomandări: Pentru acest aluat puteți pregăti și alte umpluturi cum ar fi de exemplu: ouă fierte cu ceapă verde, brânză cu verdeață, cartofi etc.
Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.