Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Chec din griș cu glazură de ciocolată

Retete si gust
Bucurați-vă familia cu un desert incredibil de gustos și economic! Chec din griș, care se prepară foarte ușor, nu conține ouă și lapte. Checul este decorat cu glazură de ciocolată. Savurați-l cu o băutură caldă!
chec
Chec din griș cu glazură de ciocolată
Ingrediente:
-230 g de griș
-70 g de făină
-200 g de zahăr
-60 g de cacao
-0.5 linguriță de sare
-1 linguriță cu vârf de praf de copt
-90 ml de ulei 
-400 ml de apă
-50-100 g de vișine fără sâmburi
Ingrediente pentru glazura de ciocolată
-3 linguri de cacao
-8 linguri de apă
-2 linguri de zahăr
-1 lingură de ulei

Mod de preparare:
1. Checul. Amestecați toate ingredientele uscate: grișul, zahărul, făina, cacao, praful de copt și sarea. Amestecați bine toate ingredientele.

2. Adăugați uleiul rafinat și apa și amestecați aluatul. Vă recomandăm să turnați apa treptat, ca să nu se formeze cocoloașe. Veți obține un aluat omogen, de culoare maro.
3. Lăsați aluatul să se odihnească timp de 15-20 de minute.
4. Ungeți forma de copt cu ulei.
5. Turnați jumătate din aluatul de ciocolată și nivelați-l cu o spatulă sau lingură, puneți deasupra vișinele fără sâmburi, uscate cu un prosop de hârtie.

6. Turnați deasupra aluatul rămas și nivelați-l.
7. Puneți checul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 20-30 de minute. Timpul de coacere depinde de cuptorul dvs și de diametrul formei – cu cât diametrul formei este mai mic, cu atât timpul de coacere este mai mare, deoarece se va mări grosimea checului. Puneți un vas cu apă în partea de jos a cuptorului, dacă produsele se coc mai rapid în partea de jos, astfel checul se va coace uniform.
8. Glazura de ciocolată. Combinați cacao, zahărul, uleiul și apa, amestecați bine și puneți masa la foc mic. Fierbeți glazura, amestecând continuu până la apariția primelor bule. Luați glazura de pe foc și lăsați-o să se răcească puțin.
9. După ce checul se va răci, stropiți-l cu glazură de ciocolată caldă. Veți obține un desert frumos, dați-l la frigider pentru o oră, că să se îmbibe ușor
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!