E minunat acest Tort Negresă cu
cremă de branză și ciocolată! E echilibrat de dulce și
fară gelatină! Perfect și după câteva ore de stat la frigider dar va
sfătuiesc să îl faceți cu o zi înainte, pentru că va fi și mai bun!
Tort negresă cu cremă de brânză și ciocolată |
Ingrediente:
- Blat
- 200 g ciocolata
- 130 g unt
- 180 g zahar
- 200 ml cafea
- 3 ouă
- 200 g faină
- 50 g amidon
- 2 lingurițe praf de copt
- 1 linguriță rasă bicarbonat
- Pentru crema de branza
- 500 g crema de brânză cu smântână
- 150 g zahăr pudră vanilat
- 300 ml smântână pentru frișcă
- Pentru însiropat
- 200 ml lapte + 50 g zahăr + 1 linguriță nes
- Pentru crema de ciocolată
- 200 g ciocolată cu lapte ruptă în bucățele
- 100 ml smântână pentu frișcă
- 35 g unt
- În plus
- 2 linguri pudră de cacao
Mod de preparare:
- Se încalzește cuptorul la 180 grade C la foc potrivit. Se tapetează cu hârtie de copt o formă cu diametrul de 26 cm.
- Pentru blat, se pun pe foc cafeaua, proaspăt preparată, cu zahărul și se lasă până când se topeste zahărul. Se lasă să dea în clocot de câteva ori, după care se adaugă untul rece, tăiat în cuburi. Se pune ciocolata, ruptă în bucățelele, și se mai lasă puțin pe foc până când se topește ciocolata. Se lasă să se răcorească. În continuare, se adaugă ouăle în amestecul răcorit și se amestecă totul foarte bine. La final, se adaugă făina cernută împreună cu amidonul, praful de copt si bicarbonatul. Aluatul rezultat se toarna in forma pregatita si se niveleaza. Se lasa la copt cca. 35 de minute. Blatul se lasa la racit in forma, apoi se taie pe doua nivele, rezultand trei blaturi subtiri. Aveti mare grija cand le manevrati, pentru ca sunt fragile, aluatul e fraged si sfaramicios.
- Pentru crema, se amesteca crema de branza cu zaharul pudra, folosind mixerul. Separat, se bate smantana pentru frisca, frisca lichida sa fie foarte rece, dar nu prea tare, nu ca pentru ornat. Se adauga frisca batuta in crema de branza si se amesteca bine, tot cu mixerul.
- Tortul se cladeste punand un blat, din cele trei, inapoi in forma; se insiropeaza cu laptele indulcit si amestecat cu nes.
- Peste blatul din forma se toarna o jumatate din cantitatea de crema si se niveleaza. Se aseaza apoi cel de-al doilea blat, capacul, adica blatul de sus, care e mai bombat de obicei. Se insiropeaza si el si se rastoarna restul de crema. Se niveleaza si se acopera cu ultimul blat, cel mai drept dintre toate.
- Crema de ciocolata e pasul final: se topeste ciocolata impreuna cu smantana si untul la ibric, la foc mic. Se lasa sa se raceasca si se toarna deasupra blatului de sus. Tortul se da la rece peste noapte. Inainte de servire, se desface inelul detasabil al formei si se aseaza tortul pe un platou. Se presara, cat mai uniform, pudra de cacao peste suprafata lui si se serveste
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.