Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Tocăniţă cremoasă de vită cu cartofi

Retete si gust
Sățioasă, sănătoasă, gustoasă și ușor de făcut. O alegere clasică pentru o masă în familie, perfectă pentru serile reci de toamnă și iarnă. Să facem o tocăniță cu carne fragedă de vită și cartofi, într-un sos bun de mâncat pe pâine și alta nu!
vita
Tocăniţă cremoasă de vită cu cartofi

Ingrediente

  • 1 kg carne de vită, cubulețe
  • 4 cartofi roșii mari
  • 3 morcovi
  • 1 ceapă tocată
  • 3 tulpini de țelină tocate
  • 500 ml apă
  • 2 linguri amidon
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 frunze de dafin
  • 1/2 linguriță piper
  • 2 linguri pudră de ceapă
  • 1/2 linguriță boia
  • 150 ml pastă de roșii

    Mod De Preparare


  • Într-o pungă alimentară cu fermoar, toarnă condimentele, adaugă carnea cubulețe, închide punga și scutur-o până se acoperă de condimente.
  • Călește carnea condimentată într-o cratiță, în uleiul vegetal, timp de 5 minute.
  • Când se rumenește toată carnea, redu focul, adaugă ceapa și usturoiul feliat. Lasă la făcut, amestecând din când în când, 2-3 minute.
  • Adaugă apa, pasta de roșii și frunzele de dafin și adu la fierbere. Dă focul mic, semi-acoperă oala și lasă la făcut 1 oră, 1 oră jumătate, verificând ocazional.
  • Scoate frunza de dafin. Adaugă cartofii și morcovii spălați și tăiați cubulețe și țelina. Adu la fierbere. Acoperă și mai lasă pe foc 30-40 de minute, până când se pătrund legumele.
  • Vrei ca tocana să nu aibă o zeamă lungă și chioară ci un sos cremos și aromat? Într-un bol, combină puțină apă cu amidonul. Pune peste o cană din zeama tocăniței, amestecă și, când se îngroașă, toarnă înapoi în oală. Amestecă și mai lasă pe foc încă 5 minute.
Gustă și mai adaugă condimente dacă simți nevoia.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!