Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

TORT CU NUCI SI MIERE

Retete si gust
Un tort cremos cu unt, nuci și miere, numai bun pentru ocazii speciale.
TORT
TORT CU NUCI SI MIERE
Ingrediente:
Pentru foi
2 ceşti miere
4 căni făină
1 lingură unt
4 gălbenuşuri
6 albuşuri
2 linguriţe scorţişoară măcinată
1 praf cuişoare măcinate
1 lingură bicarbonat
Pentru cremă
6 linguri făină
2 căni lapte
½ cană zahăr
150 g unt
2 pacheţele zahăr vanilat
Pentru glazură
100 g ciocolată
1 lingură unt
100 g nuci măcinate
Mod de preparare:
  1.  Încălzeşti mierea, o amesteci cu făină şi după ce se răceşte adaugi untul, gălbenuşurile, pe rând, bicarbonatul, scorţişoara măcinată, praful de cuişoare, amesteci bine până se omogenizează. La sfârşit, încorporezi delicat albuşurile bătute spumă tare.
  2. Împarţi aluatul în şase porţii, întinzi fiecare bucată de aluat şi o coci pe fundul unei forme unse cu unt şi tapetată cu făină. Timpul de coacere nu trebuie să depăşească 3-5 minute, deoarece foile devin casante. Aşezi foile coapte pe o planşetă pentru a nu se deforma când se răcesc.
  3. Pentru prepararea cremei, amesteci făina cu lapte cald, zahărul, zahărul vanilat şi laşi să fiarbă, la foc mic, până se îngroaşă. Iei vasul de pe foc şi amesteci până se răcoreşte. Separat, mixezi untul până devine spumos. Amesteci crema cu untul, adăugat treptat.
  4.  Aşezi prima foaie de blat pe un platou adânc, o înţepi cu scobitoarea în mai multe locuri, adaugi un strat generos de cremă, continui în acelaşi fel cu următoarele blaturi până la cel de al cincilea blat. Ungi cu cremă, presari cel de-al şaselea blat fărâmiţat, apoi îmbraci tortul cu glazură de ciocolată topită, frecată cu unt şi amestecată cu nuci măcinate. Laşi tortul la rece 7-8 ore înainte de a fi servit.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!