Gustul untului de arahide in prajituri l-am descoperit de ceva vreme. V-am mai prezentat cateva retete de prajitura cu cacao si crema cu unt de arahide. Noua ne place ca are un gust special, iar daca si voi sunteti fani, o sa va placa si aceasta rulada.
Rulada cu crema de unt de arahide |
Ingrediente:
Blat rulada:
7 oua
7 linguri de zahar
3 linguri de cacao
4 linguri de faina
sare
Crema de unt de arahide:
1 borcan de unt de arahide / 400 g
150 g unt
200 g zahar pudra
60-70 ml smantana lichida
Decor:
200 g ciocolata 50 % cacao
80 ml smantana / frisca lichida
Mod de preparare:
Frecam galbenusurile cu zaharul praf pana obtinem o pasta cremoasa. Se incorporeaza si cacao cernuta. Separat intr-un bol se bat albusurile spuma tare cu putina sare.
Se amesteca cele doua compoziti si se incorporeaza usor si lingurile de faina.3-4 linguri uleina.Se tapeteaza cu hartie de copt tava mare de la cuptor si se intinde deasupra aluatul.
Se da la cuptor la 180 °C pentru 25-30 minute. Se rastoarna pe un prosop umed, se scoate hartia de copt si se ruleaza. Se lasa sa se raceasca.
Pentru crema se mixeaza untul cu untul de arahide. Se adauga zaharul praf. Se bate cateva minute crema apoi, pentru a capata o consistenta mai cremoasa, se adauga cate putin smantana lichida. S-ar putea sa va mai ramana sau sa mai fie nevoie. Va dati seama cand este crema suficient de cremoasa ca sa se poata intinde.
Desfacem rulada si intindem in strat gros crema, apoi rulam strans. Infasuram in folie de plastic si dam la frigider, de preferat de seara pana dimineata sau minim 3 ore. Pentru decor topim 200 g de ciocolata cu 80 smantana lichida si 3-4 linguri de ulei pentru stralucire. Imbracam rulada in ciocolata si mai dam la rece sa se intareasca. Cand se serveste se taie in felii.
Delectati-va!
Frecam galbenusurile cu zaharul praf pana obtinem o pasta cremoasa. Se incorporeaza si cacao cernuta. Separat intr-un bol se bat albusurile spuma tare cu putina sare.
Se amesteca cele doua compoziti si se incorporeaza usor si lingurile de faina.3-4 linguri uleina.Se tapeteaza cu hartie de copt tava mare de la cuptor si se intinde deasupra aluatul.
Se da la cuptor la 180 °C pentru 25-30 minute. Se rastoarna pe un prosop umed, se scoate hartia de copt si se ruleaza. Se lasa sa se raceasca.
Pentru crema se mixeaza untul cu untul de arahide. Se adauga zaharul praf. Se bate cateva minute crema apoi, pentru a capata o consistenta mai cremoasa, se adauga cate putin smantana lichida. S-ar putea sa va mai ramana sau sa mai fie nevoie. Va dati seama cand este crema suficient de cremoasa ca sa se poata intinde.
Desfacem rulada si intindem in strat gros crema, apoi rulam strans. Infasuram in folie de plastic si dam la frigider, de preferat de seara pana dimineata sau minim 3 ore. Pentru decor topim 200 g de ciocolata cu 80 smantana lichida si 3-4 linguri de ulei pentru stralucire. Imbracam rulada in ciocolata si mai dam la rece sa se intareasca. Cand se serveste se taie in felii.
Delectati-va!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.