Placinta creata cu branza dulce si stafide, o placinta care tin sa o fac de ceva timp, neavand-o reteta, asa ca am dat o raita pe google si am ales ceva bun. Noua ne-a placut cum a iesit, super buna si de aceea va recomand sa o incercati si voi!
Placinta creata cu branza dulce si stafide |
Ingrediente / tava 23 x 36 cm:
400 g foi de placinta / strudel / 12 foi
Compozitia de branza:
1 kg branza dulce la butoias de la LIDL
180-200 g zahar pudra
3 oua
100 g stafide
coaja rasa de la 1 lamaie
cca. 100 g unt topit pentru uns foile si tava
1 kg branza dulce la butoias de la LIDL
180-200 g zahar pudra
3 oua
100 g stafide
coaja rasa de la 1 lamaie
cca. 100 g unt topit pentru uns foile si tava
Alte ingrediente:
400 ml iaurt
3 oua
100 g zahar pudra
1 lingurita esenta de vanilie
400 ml iaurt
3 oua
100 g zahar pudra
1 lingurita esenta de vanilie
Pregatim compozitia de branza: intr-un bol se amesteca branza dulce, zaharul pudra si 3 oua batute cu o furculita. Cand s-au omogenizat se adauga coaja rasa de la o lamaie si stafidele. Stafidele isi trag umezeala din compozitie.
Se unge o tava de 23 x 36 cm cu unt.
Se desfac folile de placinta cu 12 foi. Cat timp lucram, ca sa nu se usuce, se tin acoperite cu un prosop de bucatarie usor umed.
Luam o foaie de placinta, o ungem cu unt topit si o acoperim cu o alta foaie. Impartim din ochi compozitia de branza in 6 parti si pe jumatate de foaie intindem din branza.
Impaturirea aluatului se astfel: impaturim in 3-4 si-l punem in tava incretit ca sa ia forma tavii.
Procedam la fel pana terminam foile si compozitia. Stropim totul cu untul ramas, daca va ramane.
Specificul acestei placinte, care o face speciala si gustoasa, este compozitia care se toarma deasupra inainte de a fii data la cuptor.
Pregatim aceasta compozitie: intr-un bol se amesteca cu un tel iaurtul cu cele 3 oua, zaharul pudra si esenta de vanilie. Se toarna amestecul deasupra si se scutura tava ca sa patrunda lichidul peste tot.
Introducem tava la cuptor la 170°C pentru 45-50 de minut. Cand o scoatem o lasam in tava sa se raceasca, trecand cu un cutit pe lateral sa o desprindem de peretii tavii.
La servire se taie in bucati, se pun pe in platou si se poate presara deasupra zahar praf cu iz de vanilie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.