Gatesc friptura cu sos doar toamna si iarna, nimic nu poate fi comparat cu o astfel de friptura. Vinul le da o aroma aparte,
astfel incat devin greu de refuzat. Reteta cotletelor de porc este foarte simpla si accesibila oricui, asa ca va invit sa o incercati.
Cotlete de porc in sos de vin rosu |
Ingrediente:
- 4 cotlete de porc
- 2 pahare vin rosu de buna calitate
- 3 frunze salvie
- 2 crengute maghiran
- 3-4 catei usturoi
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparar
- Prajim cotletele pentru 4 minute pe fiecare parte in 4-5 linguri de ulei intr-o tigaie destul de larga astfel incat sa nu fie nevoie sa suprapunem feliile de carne.
- Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti adaugam sarea, piperul si cateii de usturoi taiati in feliute subtiri, crengutele de maghiran si frunzele de salvie rupte in bucatele cu mana,
- Adaugam vinul rosu si lasam tigaia pe foc mic, initial fara capac. Dupa ce vinul s-a evaporat aproape in totalitate, adaugam un pahar mic de apa si acoperim tigaia.
- In cazul in care cotletele nu sunt fragede dupa primul pahar de apa, mai adaugam unul , acoperim tigaia si o lasam pe foc mic pana cand sosul scade.
- Cand carnea este frageda si sosul a scazut si a capatat o consistenta cremoasa, stingem focul si servim alaturi de mamaliga.
- Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.