Cornulete fragede cu untura si nuca sunt delicioase si usor de facut! Si ies multe dintr-o portie.
Reteta de cornulete fragede cu untura si nuca este economica si le poate pregati chiar si un incepator. Nu contine oua si nu au zahar in compozitie, doar zaharul pudra prin care tavaliti cornuletele.
Reteta de cornulete fragede cu untura si nuca este economica si le poate pregati chiar si un incepator. Nu contine oua si nu au zahar in compozitie, doar zaharul pudra prin care tavaliti cornuletele.
CORNULETE CU UNTURA SI NUCA |
Ingrediente:
750 g faina
300 g untura, la temperatura camerei
300 g nuca macinata
1 praf de copt
1/4 lingurita sare
200 ml pahar cu apa
1 lingurita esent de vanilie
zahar pudra, pentru tavalit
300 g untura, la temperatura camerei
300 g nuca macinata
1 praf de copt
1/4 lingurita sare
200 ml pahar cu apa
1 lingurita esent de vanilie
zahar pudra, pentru tavalit
Mod de preparare:
Faina se amesteca cu praful de copt si sarea.Se adauga untura si se amesteca cu degetele.
Se adauga nuca macinata, apa, esenta de vanilie si se framanta un aluat omogen.
Aluatul se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru 2 ore.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Se formeaza bilute de marime egala cu ajutorul palmelor.
Bilutele se ruleaza si se formeaza cornulete.
Se pun in tava si se dau la cuptor pana cand devin rumene.
Se tavalesc prin zahar pudra cand sunt inca fierbinti.
Se pastreaza in cutii metalice si tin un timp indelungat.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.