Cornulete cu bors si magiun. O sa va lingeti pe
degete! Daca urmeaza sa ma intrebati daca se simte borsul in cornulete?
Nu, nu se simte! Magiunul de prune este
de preferat, pentru ca este un gem tare, care nu curge la copt. Sa va fie de cel mai bine si mai ales sa aveti, pofta buna!
CORNULETE CU BORS SI MAGIUN |
Ingrediente:
- 500g faina
- 1/2 lingurita sare
- un cubulet de drojdie
- 2 linguri zahar tos
- coaja rasa de la o lamaie
- 2 pliculete zahar vanilat
- 150ml bors
- 150ml ulei de floarea soarelui
- 300-400g magiun de prune
- 200g zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare:
- Incalzim putin borsul si uleiul.
- Frecam cubuletul de drojdie cu cele 2 linguri de zahar tos pana drojdia e topita.
- Punem faina intr-un bol adanc, facem o gropita in mijloc.
- Turnam uleiul si borsul, amestecul de drojdie, coaja de lamaie, pliculetul zahar de vanilie.
- Framantam un aluat bine legat, care nu se lipeste de maini. Nu framantari aluatul excesiv, nu este un aluat elastic, ci mai degraba unul compact, mai greoi.
- Lasam aluatul sa dospeasca timp de 2-3 ore sau pana isi dubleaza volumul.
- Lucram cu jumatate din aluat o data, pe care il intindem intr-o foaie de 2-3mm, careia ii taiem marginile pentru a le nivela. Astfel cornuletele arata foarte ingrijite la final.
- Punem magiun intr-un strat subtire, de cca ½ cm si petrecem aluatul peste magiun, apoi il apasam bine ca sa cuprinda magiunul.
- Taiem cornuletele si le asezam in tava, pe hartie de copt.
- Coacem cornuletele 12-15 minute sau pana sunt usor aurii, in cuptorul incins la 180°C.
- Cat sunt fierbinti, le dam prin zahar pudra vanilat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.