Reţeta clasică de vită, este preparată cu un sos cremos de
ciuperci incredibil de gustos. Mâncarea se serveşte cu tăiţei, şi toate
sunt gata în numai 30 de minute. Îţi vine să crezi?
VITA CU UN SOS DE CIUPERCI |
500 g tăiţei laţi
4 linguri unt
700 g carne de vită tăiată felii subţiri
sare
piper
1 ceapă, tăiată subţire
4 căţei usturoi, pisaţi
500 g ciuperci feliate
1/2 cană vin alb sec
1 1/2 cană supă de vită
1 lingură sos soia
3 linguri făină
1/2 cana smântână slabă
pătrunjel proaspăt, tocat
Mod de preparare:4 linguri unt
700 g carne de vită tăiată felii subţiri
sare
piper
1 ceapă, tăiată subţire
4 căţei usturoi, pisaţi
500 g ciuperci feliate
1/2 cană vin alb sec
1 1/2 cană supă de vită
1 lingură sos soia
3 linguri făină
1/2 cana smântână slabă
pătrunjel proaspăt, tocat
Prepară tăiţeii al dente în apă cu sare care fierbe.
Între timp, topeşte untul într-o tigaie mare la flacără medie. Pune carnea într-un singur strat, asezonează cu sare şi piper, şi las-o pe foc 3 minute. Nu umbli la ea! Apoi o întorci pe partea cealaltă, şi o laşi 3 minute până să rumeneşte. Apoi, când o scoţi din tigaie o laşi pe o farfurie, deoparte. dacă ţi-a mai rămas carne, repeţi întreaga operaţiune.
Pune tigaia pe foc şi restul de unt. Când s-a topit, adaugă ceapa şi sotează 3 minute. Adaugă usturoiul şi ciupercile şi amestecă. Mai lasă 5-7 minute pe foc, sau până se fac ciupercile, iar ceapa este moale.
Adaugă vinul alb, şi lasă pe foc 3 minute.
Între timp, într-un vas separat, amestecă supa de vită, sosul şi făina. Toarnă amestecul în tigaie şi amestecă cu vinul. lasă să fiarbă 5 minute, amestecând din când în când. Apoi, adaugă iaurtul sau smântâna, amestecă şi pune carnea înapoi în tigaie. Asezonează cu sare şi piper.
Serveşte peste tăiţei, garnisită cu pătrunjel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.