Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

VITA CU UN SOS DE CIUPERCI

Retete si gust
Reţeta clasică de vită, este preparată cu un sos cremos de ciuperci incredibil de gustos. Mâncarea se serveşte cu tăiţei, şi toate sunt gata în numai 30 de minute. Îţi vine să crezi?
VITA
VITA CU UN SOS DE CIUPERCI
Ingrediente:
500 g tăiţei laţi
4 linguri unt
700 g carne de vită tăiată felii subţiri
sare
piper
1 ceapă, tăiată subţire
4 căţei usturoi, pisaţi
500 g ciuperci feliate
1/2 cană vin alb sec
1 1/2 cană supă de vită
1 lingură sos soia
3 linguri făină
1/2 cana smântână slabă
pătrunjel proaspăt, tocat
Mod de preparare:
Prepară tăiţeii al dente în apă cu sare care fierbe.
Între timp, topeşte untul într-o tigaie mare la flacără medie. Pune carnea într-un singur strat, asezonează cu sare şi piper, şi las-o pe foc 3 minute. Nu umbli la ea! Apoi o întorci pe partea cealaltă, şi o laşi 3 minute până să rumeneşte. Apoi, când o scoţi din tigaie o laşi pe o farfurie, deoparte. dacă ţi-a mai rămas carne, repeţi întreaga operaţiune.

Pune tigaia pe foc şi restul de unt. Când s-a topit, adaugă ceapa şi sotează 3 minute. Adaugă usturoiul şi ciupercile şi amestecă. Mai lasă 5-7 minute pe foc, sau până se fac ciupercile, iar ceapa este moale.

Adaugă vinul alb, şi lasă pe foc 3 minute.
Între timp, într-un vas separat, amestecă supa de vită, sosul şi făina. Toarnă amestecul în tigaie şi amestecă cu vinul. lasă să fiarbă 5 minute, amestecând din când în când. Apoi, adaugă iaurtul sau smântâna, amestecă şi pune carnea înapoi în tigaie. Asezonează cu sare şi piper.

Serveşte peste tăiţei, garnisită cu pătrunjel.


















 
 
 






 


Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!