Gulas picant. Reteta gulas de vita cu garnitura de cartofi.
Acest gulas de vita este un preparat clasic al bucatariei
maghiare, poate cel mai celebru preparat unguresc care a devenit
cunoscut in toata lumea. Asadar este o reteta de gulas unguresc, pe care il poate prepara orice gospodina..
GULAS PICANT |
Ingrediente:
- 700 g carne de vită
- 2-3 linguri unt
- 1 ceapă
- 2 ardei graşi
- 3-4 roşii
- 200 g suc de roşii
- 200 ml supă de legume
- 200 ml vin alb
- 1 lingurita boia iute de ardei
- 1 ardei iute
- sare
- piper
- 200 g smântână
- verdeaţă
Mod de preparare:
1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie bucăţi. Se prăjeşte în unt la foc potrivit, apoi se adaugă ceapa tocată mărunt şi se căleşte alături de carne. Totul se stinge cu supa de legume şi se lasă să fiarbă înăbuşit, aproximativ 30 minute.
3. Se adaugă pe urmă câte o lingură de smântână la fiecare porţie, se ornează cu verdeaţă şi se serveşte cu garnitură de cartofi şi cu salată de varză.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.