Descopera pe https://retetesigust.blogspot.com, retete simple si delicioase pentru momentele dulci cu cei dragi. Prajitura Kati cu foaie sfaramata. O prajitura a copilariei din
Arad, cu doua foi extrem de fragede si o crema cu rom si ciocolata plus
spuma vanilata si ciocolata rasa. O reteta ungureasca veche.
PRAJITURA KATI |
- Pentru foi (3)
- 450 gr faina
- 200 gr margarina cu unt
- 100 gr zahar
- 3 galbenusuri
- 1 plic praf de copt
- un varf cutit sare
- Crema
- 1 foaie zdrobita
- 150 ml lapte
- 150 gr zahar pudra
- 1/2 pachet margarina cu unt 125 gr
- 2 linguri cacao
- 2 linguri gem de caise
- 1 sticluta esenta de rom
- Pentru spuma de albusuri
- 3 albusuri
- 200 gr zahar pudra
- Pentru ornat:
- 50 gr ciocolata neagra
Mod de preparare:
- Pentru foi mixam margarina cu unt cu zaharul si cele 3 galbenusuri, apoi incorporam treptat faina amestecata cu sarea si praful de copt.
- Lasam aluatul la rece aprox o ora apoi intindem pe rand 3 foi pe care le coacem pe dosul tavii pe care o tapetam cu faina, in cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 10 minute.
- Foaia cea mai nereusita o zdrobim si o folosim la crema.
- Amestecam foaia zdrobita cu cele 2 linguri de cacao si adaugam laptele usor incalzit. Adaugam apoi esenta de rom si gemul si amestecam bine.
- Margarina cu unt o mixam cu zaharul pudra pana devine spuma apoi impreunam cele doua compozitii adaugand treptat cate o lingura de margarina cu unt la compozitia de foi zdrobite.
- Asezam o foaie pe o plansa si punem toata crema niveland cu un cutit. Asezam peste crema cea de a doua foaie.
- Pentru spuma mixam cu un tel albusurile cu zaharul pudra la baine-marie. Cand bezeaua se intareste o intindem rapid peste prajitura.
- Ornam deasupra cu ciocolata rasa si lasam prajitura cateva ore la rece inainte de servire.
- Foile se vor inmuia de la crema, deci nu necesita nici o insiropare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.