Fructele uscate sunt cele mai folosite la prepararea
prăjiturilor. Acestea oferă deserturilor o aromă deosebită și un gust
imbatabil. Astăzi vă propunem să le combinați într-o singură prăjitură,
ca să obțineți un deliciu fenomenal, delicios, aromat și cu gust
dulce-acrișor. Această prăjitură va deveni preferata dvs., la micul dejun!
PRAJITURA BETIVA CU FRUCTE USCATE |
Ingrediente
- 3 cesti faina
- 3/4 ceasca pudra de cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 3 prafuri sare
- 3/4 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita nucsoara pudra
- 1/2 lingurita cuisoare pudra
- 1 1/2 ceasca unt moale
- 1 1/2 ceasca zahar
- 3/4 ceasca zahar brun
- 2 lingurite esenta vanilie
- 5 oua mari
- 1 1/4 cesti lapte batut
- 2 1/2 cesti fructe uscate amestec
- 500 ml rom
- 1/2 ceasca amestec de nuci tocate
- 1/2 ceasca cirese confiate tocate
- 1/2 ceasca fulgi de ciocolataMod de preparare:
Fructele „beţive” pentru prăjitura omonimă se prepară cu ceva timp înainte, pentru ca alcoolul să intre bine în fructe. Fructele uscate se pun într-un castron mare şi se toarnă rom peste ele, cât să le acopere bine. Se lasă în vasul acoperit, la frigider, o săptămână.
Încinge cuptorul la 160 de grade şi tapetează cu hârtie de copt o tavă înaltă pentru prăjituri. .
Amestecă ingredientele uscate: făina, pudra de cacao, praful de copt, bicarbonatul, sarea, scorţişoara, cuişoarele, nucşoara.
Bate separat untul moale, adaugă zahărul alb şi zahărul brun şi continuă să amesteci până ce devine pufos. Adaugă ouăle bătute puţin, esenţa de vanilie şi amestecă bine.
Adaugă încet o treime din ingredientele uscate şi înglobează în amestec. Adaugă o treime din laptele bătut şi amestecă bine. Adaugă încă o treime din amestecul de ingrediente uscate, apoi lapte bătut şi tot aşa, până ce toate ingredientele s-au amestecat bine şi aluatul este omogen.
Adaugă fulgii de ciocolată, fructele scurse din rom, cireşele confiate şi nucile şi alunele, migdalele, etc. Amestecă foarte uşor şl puţin timp.
Toarnă aluatul de prăjitură beţivă în formele tapetate până la jumătatea vasului.
Dă la cuptor timp de 55 de minute, apoi redu flacăra la minim şi mai lasă 10-15 minute, sau până ce trece testul cu scobitoarea.
După ce s-a răcit, înfăşoară prăjitura beţivă în folie de plastic şi lasă la temperatura camerei timp de 12-24 ore. Serveşte cu ceai, cafea sau lapte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.