Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

CHIFTELE FIERTE CU SOS DE ROSII SI LEGUME ASORTATE

Retete si gust
Chiftele fierte cu sos de rosii si legume asortate, sunt o delicatesa. Daca esti un fan infocat al preparatelor cu gust dulce-acrisor, atunci chiftelele cu legume asortate, sigur iti vor fi pe plac. Se fac usor, totul e sa gasesti ingredientele specifice, care dau mancarurilor o savoarea caracteristica.
SOS
CHIFTELE FIERTE CU SOS DE ROSII SI LEGUME ASORTATE


Ingrediente:

  • 500 g carne tocată de vită
  • sare
  • piper negru
  • pătrunjel
  • 1 lingura miere
  • 2-3 cepe
  • 250 g orez
  • 50 g pastă măsline negre
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 praf cimbru
  • 1 praf chili
  • 1 praf şofran
  • 60 g unt
  • 100 g legume asortate
  • 400 g pulpă de roşii
  • 50 ml vin roşu dulce

    Mod de preparare:

    1. Se curăţă, se spală şi se taie ceapa fideluţă, apoi se căleşte în ulei până devine aurie.
    2. Separat, se amestecă ceapa călită cu carnea tocată, se condimentează cu sare şi piper, se adaugă pasta de măsline, cimbru şi mierea şi se frământă bine. Se formează chiftelele şi se pun la fiert în apă clocotită. Se scot şi se lasă în sită, la scurs.
    3. Între timp, se pune pulpa de roşii într-o crăticioară cu vinul, praful de chili şi sare şi se lasă câteva minute să scadă. Sosul se toarnă peste chifteluţe.
    4. Orezul se pune în apă clocotită, se adaugă sare, unt, şofran şi legumele prefierte şi se lasă la fiert. Se serveşte cu chiftelele în sos, ornat cu fire de pătrunjel.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!