Chiftelute din ouă de prepelita, sunt un aperitiv super delicios pentru masa. Aceste chifteluțe sunt extraordinare, carnea este picantă si suculenta. Acestea se prepară foarte simplu și au un aspect
deosebit, fiind o surpriză culinară pentru toți.
CHIFTELUTE DIN OUA DE PREPELITA |
– 15 ouă de prepeliță fierte nu prea tari
– 350-400 g de carne tocată
– 1-2 căței de usturoi
– 1 linguriță de muștar
– 1 legătură de mărar
– 1 ou de găină crud
– sare și piper după gust
Ingrediente pentru crustă
– 1-2 ouă de găină
– pesmeți
– ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
1. Dați usturoiul prin presă, tocați verdeața mărunt.
2. Amestecați carnea tocată, usturoiul, muștarul și verdeața, condimentați cu sare și piper, adăugați oul de găină și amestecați.
3. Curățați ouăle fierte.
4. Formați turte din umplutura de carne, puneți în mijloc câte un ou de prepeliță și formați chifteluțe. Înmuiați fiecare chifteluță în ou bătut, apoi prin pesmeți.
5. Prăjiți chifteluțele într-o cantitate mare de uleim astfel încât să plutească, până se vor rumeni, timp de aproximativ 1-2 minute.
6. Așezați chifteluțele pe un prosop de hârtie, ca să se absoarbă excesul de ulei.
7. Mutați chifteluțele pe un platou, decorați-le și serviți-le.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.