Reteta simpla de tort rapid si delicios, cu
foi fragede si crema fina si aromata. Este un tort care se face foarte
repede, ceea ce il face ideal pentru zilele in care nu ai timp prea mult
de stat in bucatarie insa doresti sa faci un desert rapid si delicios.
TORT RAPID |
- Pentru foi:
- 12 albusuri
- 250 g zahar
- 300 g nuci macinate
- Umplutura:
- 12 galbenusuri
- 150 g zahar
- 150 g ciocolata neagra
- 250 g unt sau margarina
- In plus:
- nuci pentru decor
- ciocolata
Mod de preparare
Separa albusurile de galbenusurile.
Preincalzeste cuptorul la 180° C.
Intr-un bol, mixeaza spuma albusurile impreuna cu zaharul pana cand vei obtine o bezea tare.
Viteza mixerului se creste treptat pentru ca zaharul sa aiba timp sa se topeasca.
Cu ajutorul unei spatule incorporeaza nucile macinate la bezea.
Amesteca cu miscari lente, de sus in jos pentru a obtine o compozitie cat mai aerata.
Distribuie uniform compozitia intr-o forma de copt tapetata cu hartie de copt.
Introdu la cuptorul preincalzit timp de 20-25 minute, cat sa se rumeasca.Atunci cand vei pune compozitia in forma vei avea impresia ca foaia va fi destul de groasa, dar dupa ce se va coace ea va ramane de aproximativ un cm grosime.
Taie foaia coapta in patru fasii de aceeasi dimensiune.
Pentru umplutura, mixeaza galbenusurile cu zaharul pana cand vei obtine un amestec albicios.
Fierbe compozitia la bain-marie, amestecand constant cu o lingura de lemn.
Se fierbe pana in momentul in care vei trage cu lingura pe fundul vasului si nu va mai ramane semn.
Cand amestecul de galbenusurile s-a ingrosat, pune ciocolata rupta in bucati.
Amesteca bine sa se dizolve ciocolata, apoi incorporeaza untul.
Lasa umplutura deoparte, cat sa se racoreasca.
Aseaza prima foaie si distribuie pe aceasta 1/4 din umplutura.
Pune cea de a doua foaie si distribuie 1/3 din umplutura ramasa.
Continua in acest fel pana cand vei termina umplutura si foile.
Tortul asamblat se tine la frigider pentru cel putin o ora inainte de a fi portionat.
Decoreaza tortul cu nuci si ciocolata data pe razatoare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.