Bună, foarte bună e friptura de raţă, o
carne bogată, suculentă si plina de gust. Dupa parerea mea, rata se potriveste minunat alaturi de o garnitura
din fructe.
RATA FRIPTA SI CARAMELIZATA |
- bucati potrivite de la rata
- 3 mere
- 100 de grame de afine
- 1/4 ceapa rosie
- 3-4 linguri de coniac
- 200-250 de ml. de supa de pasare
- 1 lingura de miere
- sare si piper Mod de Preparare
Am
sarat si am piperat bucatile de carne, apoi le-am umenit intr-o tigaie
incapatoare, fara niciun adaus de grasime, rata e destul de grasa si in
tigaie se va aduna grasimea ei gustoasa.
Dupa ce se scurge
grasimea din tigaie se adauga coniacul apoi se inclina tigaia asa incat
vaporii de alcool sa vina in contact cu flacara de la aragaz.
Rata
se transfera din tigaie, intr-un vas potrivit pentru
cuptor, se adauga 100 de ml. de supa de pasare, se acopera cu folie de
aluminiu si se da la cuptorul preincins la 190 de grade unde se coace
aproximativ o ora.
E
bine sa se verifice dupa aproximativ 45 de minute daca rata s-a facut,
carnea trebuie sa fie foarte moale.
Dupa ce s-a inmuiat carnea bine, se descopera rata si se mai frige
cateva minute ca sa se rumeneasca frumos.
Se
acopera friptura de rata si se pastreaza calda. Intre timp, se toarna
in tigaia in care s-a rumenit rata grasimea pastrata, se incinge si se
adauga ceapa rosie.
Se
rumenesc merele pe ambele parti, trebuie sa aiba o frumoasa tenta de
auriu, apoi se adauga mierea, amestecand cu grija ca sa se imbrace
merele pe toate partile. Se sareaza si se pipereaza.
Se adauga imediat afinele si 100 de ml. de supa de pasare, lasand sa fiarba pana ce sosul mai scade putin.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.