Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

CARNE CU PIURE DE VINETE

Retete si gust
Astazi va propun o reteta traditionala turceasca. Cei care urmariti Retete si gust probabil ati auzit de mancarea asta. Este un piure de vinete cu carne de miel sau vita sau pui cu sos. Sper sa o incercati si sa va placa.
CARNE
CARNE CU PIURE DE VINETE

Ingrediente

Piure de vinete
3 vinete mici
1 lingura suc de lamaie
50 gr unt
1 lingura cu varf faina alba
250 lapte fierbinte
2-3 linguri parmezan razuit
1 lingurita sare afumata
sare, nucsoara
Cubulete de carne
400 gr pulpa de miel sau carne de vitel sau pui
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
1/2 lingura pasta de rosii
2 lingurite pasta de ardei dulce
1 lingurita rasa oregano
1 priza chimion
1/8 lingurita fulgi de chili
1 lingura ulei
sare
Portii: 3-4

Mod de preparare

  1. Cubuletele de carne: se incinge uleiul si se prajeste carnea de miel taiata cubulete, pana-si schimba culoarea. Se adauga ceapa tocata marunt si se prajeste in continuare pana se inmoaie bine de tot. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut.
  2. Se adauga pasta de rosii si ardei si se amesteca 1 minut. Se condimenteaza tocanita cu oregano, chili si sare. Se acopera cu 1.5 cani apa.
  3. Se fierbe carnea cu capac, la foc mic, intre 45 minute -1 ora. Daca folositi carne de vitel, timpul de fierbere e usor mai mare, poate ajunge pana la 1.5 ore si atunci veti mai adauga putina apa pe parcurs. Cand e fiarta carnea, apa de pe tocanita trebuie sa fi scazut pana arata ca un sosulet consistent. Daca nu e asa, ridicati capacul si fierbeti pana sosul scade.
  4. Piure de vinete. Cat fierbe tocanita, taiati vinetele in doua pe lungime. Crestati-le in romburi cu varful cutitului. Ungeti-le cu ulei deasupra. Se coc la cuptor, la 250C, timp de 20 minute.
  5. Cu o paleta lata se scoate miezul vinetelor, se stropeste cu suc de lamaie si se pune intr-o strecuratoare pentru 15 minute, sa se scurga. Se toaca apoi foarte bine pulpa vinetelor.
  6. Se prepara un sos din unt, faina si lapte. Se condimenteaza sosul cu sare afumata si nucsoara.
  7. Se adauga in sosul, pulpa vinetelor si parmezanul. Se amesteca pana branza e topita. Daca mai e nevoie, se adauga sare normala.
  8. Se servesc cubuletel de carne cu sos asezate pe pat de piure de vinete si presarate cu patrunjel proaspat.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!