Astazi va propun o reteta traditionala turceasca. Cei care urmariti Retete si gust probabil ati auzit de mancarea asta. Este un piure de vinete cu carne de miel sau vita sau pui cu sos. Sper sa o incercati si sa va placa.
CARNE CU PIURE DE VINETE |
Ingrediente
Piure de vinete
3 vinete mici
1 lingura suc de lamaie
50 gr unt
1 lingura cu varf faina alba
250 lapte fierbinte
2-3 linguri parmezan razuit
1 lingurita sare afumata
sare, nucsoara
1 lingura suc de lamaie
50 gr unt
1 lingura cu varf faina alba
250 lapte fierbinte
2-3 linguri parmezan razuit
1 lingurita sare afumata
sare, nucsoara
Cubulete de carne
400 gr pulpa de miel sau carne de vitel sau pui
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
1/2 lingura pasta de rosii
2 lingurite pasta de ardei dulce
1 lingurita rasa oregano
1 priza chimion
1/8 lingurita fulgi de chili
1 lingura ulei
sare
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
1/2 lingura pasta de rosii
2 lingurite pasta de ardei dulce
1 lingurita rasa oregano
1 priza chimion
1/8 lingurita fulgi de chili
1 lingura ulei
sare
Portii: 3-4
Mod de preparare
- Cubuletele de carne: se incinge uleiul si se prajeste carnea de miel taiata cubulete, pana-si schimba culoarea. Se adauga ceapa tocata marunt si se prajeste in continuare pana se inmoaie bine de tot. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut.
- Se adauga pasta de rosii si ardei si se amesteca 1 minut. Se condimenteaza tocanita cu oregano, chili si sare. Se acopera cu 1.5 cani apa.
- Se fierbe carnea cu capac, la foc mic, intre 45 minute -1 ora. Daca folositi carne de vitel, timpul de fierbere e usor mai mare, poate ajunge pana la 1.5 ore si atunci veti mai adauga putina apa pe parcurs. Cand e fiarta carnea, apa de pe tocanita trebuie sa fi scazut pana arata ca un sosulet consistent. Daca nu e asa, ridicati capacul si fierbeti pana sosul scade.
- Piure de vinete. Cat fierbe tocanita, taiati vinetele in doua pe lungime. Crestati-le in romburi cu varful cutitului. Ungeti-le cu ulei deasupra. Se coc la cuptor, la 250C, timp de 20 minute.
- Cu o paleta lata se scoate miezul vinetelor, se stropeste cu suc de lamaie si se pune intr-o strecuratoare pentru 15 minute, sa se scurga. Se toaca apoi foarte bine pulpa vinetelor.
- Se prepara un sos din unt, faina si lapte. Se condimenteaza sosul cu sare afumata si nucsoara.
- Se adauga in sosul, pulpa vinetelor si parmezanul. Se amesteca pana branza e topita. Daca mai e nevoie, se adauga sare normala.
- Se servesc cubuletel de carne cu sos asezate pe pat de piure de vinete si presarate cu patrunjel proaspat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.