O combinatie sofisticata. Pentru mine asta e perfectiunea. Piure-ul este atat de bun incat va recomand sa-l folositi si la alte retete.
BRANZA DE CAPRA SI PIURE DE CAPSUNI |
Ingrediente
Branza de capra
100 gr branza proaspata de capra
2 linguri zahar pudra
3 linguri lapte
50 ml smantana pentru frisca
2 linguri zahar pudra
3 linguri lapte
50 ml smantana pentru frisca
Piure de capsuni
100 gr capsuni
1 lingura buna zahar pudra
1 frunza mare busuioc
coaja rasa de la 1/4 lamaie
1 lingura buna zahar pudra
1 frunza mare busuioc
coaja rasa de la 1/4 lamaie
Asamblare
6 capsuni
1 biscuit
frunze busuioc
1 biscuit
frunze busuioc
Portii: 2
Mod de preparare
- Se freaca branza de capra cu zahar si lapte pana e moale si cremoasa. Se adauga smantana pentru frisca batuta pana sta pe tel. Se omogenizeaza usor. Se poate pastra la frigider.
- Capsunile se cantaresc dupa ce le-ati curatat de codite. Se pun in blender impreuna cu restul ingredientelor. Se mixeaza pana obtineti un piure. Se trece sosul printr-o sita fina. Se pastreaza la rece.
- Asamblare: se pune un inel de patiserie in centrul unei farfurii; pe margine se aseaza capsuni taiate in doua. Se umple inelul cu jumatate din crema de branza si se niveleaza cu dosul unei lingurite; se scoate inelul; in jur se toarna jumatate de piure, deasupra se presara biscuitit sfaramati si se decoreaza cu frunze de busuioc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.