Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

SOS OLANDEZ

Retete si gust
Sosul olandez completează perfect preparatele din pește, ouă și legume. Este o rețetă de sos complexă.Pentru prepararea unui Sos Olandez avem nevoie de oua ultra proaspete.

SOS
SOS OLANDEZ
Ingrediente:

  • Intre 8 si 16 linguri de unt
  • 2 oua
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • ¼ lingurita de sare
  • Piper cayenne (optional)
  •  

Echipament:

  • O cana de masurat
  • Cuptor cu microunde
  • Un blender

Mod de preparare:

Foloseste 8 linguri de unt pentru un sos olandez gros si pana la 16 pentru sos mai subtire. Pune untul intr-o cana de masurat si da-o la microunde. Porneste cuptorul in intervale de 30 de secunde, pana cand untul se topeste.

Amesteca galbensurile, zeama de lamaie si sarea intr-un blender, pana se omogenizeaza.

Cat blenderul este inca pornit, adauga jumatate din untul cald (nu fierbinte), incepand usor, cu cativa stropi. Cand ai adaugat cantiatea de unt dorita, verifica consistenta sosului (ai grija sa opresti blenderul inainte).

Continua sa adaugi restul cantitatii de unt si verifica, ocazional, consistenta sosului. Caracteristicile unui sos olandez ca la carte sunt culoarea usor galbuie si consistenta omogena.

Opreste blenderul si gusta sosul. Ar trebui sa fie bogat si untos. Asezoneaza-l cu sare, zeama de lamaie si piper cayenne, daca e nevoie. Daca sosul ti se pare prea gros, adauga o lingurita de apa rece, pana ajunge la consistenta dorita.

Tine minte ca sosul olandez se serveste de indata ce este gata, cat este inca fierbinte. Daca s-a racit, poti sa il transferi intr-o cratita si sa-l incalzesti la foc mic (ai grija sa nu se taie).
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!