Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

MAMALIGA CU CARNATI SI JAMBON

Retete si gust
,Mamaliga am învățat să o gătim în câte și mai câte feluri!  O masă atât de simplă, de completă, de sățioasă și, cel mai important lucru, e tradițională și îți va cuceri definitiv papilele gustative încă de la prima degustare.
Mămăligă toponită

Mămăligă toponită

Ingrediente

  • 500 g mălai
  • 180 gr cârnați de casa
  • 70 gr jambon de porc afumat
  • 200 gr brânză oaie
  • câteva jumări
  • 1 ou
  • sare

    Mod De Preparare

    Popor iubitor de mămăligă din moși-strămoși.Se pune apa cu sare la fiert. Între timp, tăiați cubulețe cărnurile și puneți-le la prăjit într-o tigaie încinsă în prealabil. Când apa dă în clocot, faceți mămăliga – la final ea trebuie să vă iasă moale. Când carnea s-a perpelit, scoateți-o într-un vas separat. Nu aruncați  untura topită rămasă în tigaie de la ea! Cu ea o să ungeți tava în care veți da la cuptor și, totodată, o veți folosi și la compoziție.
    Puneți un prim strat de mămăligă în tavă – nu foarte gros -, iar deasupra unul de carne friptă în tigaie. Încă un strat de mămăligă, unul de brânză, puțină untură, un strat de carne, unul de mămăligă, brânză… Și tot așa, strat după strat, până ce terminați ingredientele.
    De preferat ar fi ca ultimul strat să fie de mămăligă, dar dacă nu aveți îndeajuns pentru un strat, puteți combina mămăliga cu carnea. Ungeți cu un ou bătut și dați la cuptor cam 20-30 minute.
    Sau, dacă doriți, puteți lăsa un ultim strat mai crocant – acela de carne.
    Se servește fierbinte, cu smântână rece.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!