Imi place mult dorada cu a sa carne alba si deosebit de gustoasa. Ma
duce mereu cu gandul la mare,
la tavernele cochete de pe malul marii,
unde poti savura dorada pregatita in fel si chip.
![]() |
DORADA IN SOS DE CITRICE |
Ingrediente
- 1 dorada medie
- 1 lingura ulei
- 1 lingura amestec de piper boabe
- 1 praf sare
Pentru sos:
- 2 lămâi
- 2 portocale
- 2 clementine
- 1 ceapa mica
- 30 g zahar
- 25 g unt
- 100 ml ulei
- sare
Mod De Preparare
O reţetă delicioasă pentru amatorii de peşte.
2. Între timp, se razuie coaja de la câte o lamâie, o portocala, o clementina si se pune într-o oala cu apa clocotita pentru 2 minute. Apoi, se scurg cojile de citrice fierte.
3. Restul de fructe se preseaza de suc. Ceapa se pune la calit în unt si, dupa ce s-a înmuiat, se adauga zaharul si se lasa sa se caramelizeze usor. Se adauga apoi sucul strecurat, fructele stoarse si cojile fierte si scurse. Se lasa 5 minute pe foc. Apoi, se adauga uleiul si se potriveste gustul de sare.
4. Pestele se scoate din tava, se pune sosul deasupra si se aduce la masa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.