Imi place mult dorada cu a sa carne alba si deosebit de gustoasa. Ma
duce mereu cu gandul la mare,
la tavernele cochete de pe malul marii,
unde poti savura dorada pregatita in fel si chip.
DORADA IN SOS DE CITRICE |
Ingrediente
- 1 dorada medie
- 1 lingura ulei
- 1 lingura amestec de piper boabe
- 1 praf sare
Pentru sos:
- 2 lămâi
- 2 portocale
- 2 clementine
- 1 ceapa mica
- 30 g zahar
- 25 g unt
- 100 ml ulei
- sare
Mod De Preparare
O reţetă delicioasă pentru amatorii de peşte.
2. Între timp, se razuie coaja de la câte o lamâie, o portocala, o clementina si se pune într-o oala cu apa clocotita pentru 2 minute. Apoi, se scurg cojile de citrice fierte.
3. Restul de fructe se preseaza de suc. Ceapa se pune la calit în unt si, dupa ce s-a înmuiat, se adauga zaharul si se lasa sa se caramelizeze usor. Se adauga apoi sucul strecurat, fructele stoarse si cojile fierte si scurse. Se lasa 5 minute pe foc. Apoi, se adauga uleiul si se potriveste gustul de sare.
4. Pestele se scoate din tava, se pune sosul deasupra si se aduce la masa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.