Cotlet de porc marinată într-un sos pe bază de lapte de cocos condimentat și apoi gătită pe grătar. Este un fel de mâncare atât de rapid, de aspectuos și de delicios. Fă-l când vrei să îți impresionezi musafirii.
COTLET DE PORC LA GRATAR |
Ingrediente
Pentru marinată
- 6 bucăți de cotlet de porc
- 2 linguri sos de soia
- 2 căței de usturoi pisați
- 1 conservă lapte de cocos
- 1/2 linguriță chimion
- 1/2 linguriță coriandru
- 1/3 linguriță ghimbir
Pentru sosul
- 2 linguri cu vârf unt de arahide
- 1-2 lingurițe pudră de chilli
- 1 lingură sos de pește
- 1/2 conservă lapte de cocos
- 1 lingură rasă zahăr brun
- 1/2 linguriță coriandru
- zeama de la o lămâie
Mod De Preparare
Într-un bol mare, pune carnea tăiata - ăe linga os - și amestecă-l cu restul ingredientelor pentru marinată. Acoperă cu o folie alimentară și dă la frigider - cel puțin 30 de minute.
Cât timp carnea se marinează, combină într-o crăticioară mică ingredientele pentru sos - dar fără zeama de lămâie. Pune pe focul mediu, amestecând încet și continuu cu o lingură/spatulă de lemn pina începe să se îngroașe.
Nu-l lăsa să fiarbă, când atinge punctul de fierbere, dă focul mic și amestecă până când se îngroașă. Oprește focul, încorporează și zeama de lămâie. Pe grătar, prăjește -le 8-10 minute sau până când simți tu că s-au pătruns. Se serveste cu sos-ul preparat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.