Ciuperci sote si o mămăliguţă caldă, dar
poate fi şi o garnitură excelentă. O porţie de mămăliguţă lângă ciuperci preparate rapid
este mereu binevenită. Nimic extravagant, ci simplu, delicios şi cu iz
de nostalgie.
MAMALIGA CU CIUPERCI |
Ingrediente
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceasca ciuperci champignon tocate
- 400 g ciuperci salbatice amestec congelat
- 1 lingurita cimbru tocat
- 1/2 lingurita oregano
- 3 catei de usturoi
- 3 cesti supa de legume
- 2 lingurite zeama de lamaie
- 2 prafuri sare, piper
- 2 cesti lapte degresat
- 3/4 ceasca malai grisat
- 1 ceasca branza rasa
Mod De Preparare
Mămăliguţa românească nu trebuie să fie mereu clasică.
Încinge ulei într-o tigaie, la foc mic. Adaugă ciupercile tăiate şi sotează timp de 4 minute. Adaugă ierburile aromate şi usturoiul şi mai amestecă 1 minut.
Adaugă la ciuperci 1/3 ceaşcă de supă, zeama de lămâie, sarea şi piperul.
Amestecă laptele cu o ceaşcă şi jumătate de supă şi adu la fiert. Adaugă mălaiul şi prepară mămăliga aromată, fierbând circa 4 minute, dacă mălaiul este grisat.
Adaugă jumătate din brânză şi un praf de sare, apoi împarte mămăliga în 4 porţii egale. Toarnă mămăliga în vase mici/castroane termorezistente şi rade restul de brânză deasupra.
Dă la cuptor la foc mediu circa 5 minute, apoi scoate mămăliga gratinată de la cuptor şi toarnă câteva linguri de tocăniţă de ciuperci deasupra.
Se serveşte fierbinte, imediat de la cuptor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.