M-am gandit eu cum sa fac o prajiturica facuta acasa, care sa inlocuiasca delicioasa ciocolata si spuma de capsuni. Iata, cum o sa il fac:
- Blat:
- 3 albusuri
- 1 praf de sare
- 7 linguri de zahar
- 6 linguri de faina
- 1 lingurita cu varf de cacao
- 4 linguri de ulei
- 4 linguri de apa minerala/lapte
- 1/2 plic praf de copt
- 1 fiola esenta de rom
- Sirop:
- apa
- zahar
- esenta rom
- Spuma de capsuni:
- 400 ml frisca lichida
- 1 plic intaritor frisca
- aprox 350 gr capsuni
- zahar pudra dupa gust
- Glazura de ciocolata:
- 1 ciocolata cu lapte
- 3-4 linguri de frisca lichida
- Decor: capsuni
MOD DE PREPARARE
Albusurile
le mixam cu praful de sare pana cand se fac spuma apoi adaugam treptat
zaharul, uleiul si apa minerala si continuam sa mixam.
Incorporam incet faina amestecata cu praful de copt si cacaua folosind o spatula. La sfarsit adaugam si esenta de rom.
Impartim compozitia obtinuta in 3 parti egale si coacem 3 foi intr-o tava de chec.
Lasam foile la racit.
Spuma de capsuni:
Curatam
capsunile de codite si le spalam bine. Le punem la robot impreuna cu
zaharul si le mixam. Frisca o mixam bine impreuna cu intaritorul dupa
care o amestecam cu piureul de capsuni si o dam la frigider.
Tapetam
o tava de chec cu folie alimentara si punem primul blat pe care il
insiropam cu siropul obtinut prin amestecarea zaharului cu apa si esenta
de rom.
Adaugam
jumatate din cantitatea de spuma de capsuni, continuam cu al 2 blat pe
care il insiropam, punem si a 2 a jumatate de spuma si terminam cu al
3lea blat pe care il insiropam.
Dam tava la frigider pentru minim 1 ora. Rasturnam prajitura pe un platou si indepartam folia alimentara.
Topim
pe baie de aburi ciocolata si turnam treptat frisca lichida pana
ajungem la consistenta dorita. Lasam putin la racit si apoi imbracam
prajitura cu glazura.
Ornam cu capsuni.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.